TOP
El servei està disponible des de juny a setembre. Foto: CAIB

Habilitat el Telèfon Posidònia i l’app per consultar-ne la cartografia completa

La Conselleria balear de Medi Ambient ja té en funcionament el Telèfon Posidònia i l’aplicació ‘Posidònia App’ que permeten consultar la cartografia completa d’aquesta planta marina. Aquestes dues eines, que facilitaran a la ciutadania la informació necessària per poder complir amb la prohibició de fondejar a la posidònia, s’han sufragat a través de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS). La ciutadania també té a la seva disposició al següent web, on hi ha tota la informació referent a la fanerògama marina.

Eines de participació ciutadana
Així, des de juny fins al setembre, de 10 h a 18 h, el telèfon 617 975 172 està disponible tant per telefonar com per enviar-hi missatges. Les funcions seran les de proporcionar ajuda al fondeig, resoldre dubtes sobre la protecció de la posidònia, com a eina de participació ciutadana per tal que es puguin fer arribar suggeriments i propostes, així com avisar de possibles danys a la fanerògama marina. Substituirà el 112 en tots els aspectes relacionats amb la posidònia, no en el cas d’albirar fauna marina ferida.
Per comunicar millores a la cartografia, així com per denunciar possibles males praxis sobre posidònia, a més del telèfon habilitat, hi ha el correu electrònic atlasposidonia@gmail.com. Per traslladar informació, sobretot de possibles danys, des del Servei es recomana utilitzar aquesta via i la missatgeria instantània, ja que permet enviar les dades necessàries per fer la comprovació: fotografies, coordenades, nom de l’embarcació i eslora, a més de l’hora en què s’ha detectat.

Posidònia App
D’altra banda, l’app, desenvolupada pel Servei d’Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA), està disponible a Google Play i permetrà als navegants consultar la cartografia abans de fondejar per assegurar-se que no estan sobre posidònia. Les persones que no tenguin sistema Android, podran accedir mentre s’enllesteix l’app a les altres plataformes a través del següent enllaç. Cal recordar que la cartografia és una eina informativa i que no s’imposen sancions a partir d’ella, sinó que es comprova la posició de l’àncora en cada cas per saber si està damunt una praderia.

Servei de vigilància de la posidònia
Des d’aquest dimarts, les quinze embarcacions del Servei de vigilància de la posidònia ja estan en actiu a totes les illes. Així, fins al 30 de setembre, hi haurà cinc embarcacions a Formentera, cinc a Mallorca, tres a Eivissa i dues a Menorca.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES