TOP
Instantània de la presentació. Foto: CIF

470.000 euros en projectes d’ocupació per a 175 residents a Formentera

La consellera d’Emprenedoria, Ana Juan, juntament amb el director general de Model Econòmic i Ocupació del Govern, Llorenç Pou, han presentat avui el Pla de Xoc per a l’Ocupació, un pla que suposarà una inversió a Formentera de 470.000 euros entre el 2020 i el 2021 i que beneficiarà de manera directa 175 persones.
El paquet de mesures d’emergència en matèria d’ocupació per fer front a la situació derivada de la covid inclou invertir 116.000 euros en polítiques destinades a protegir les persones afectades per la pandèmia, com són la contractació directa a través del programa SOIB Reactiva o la requalificació a través de programes de formació per a persones que es troben dins d’un ERTO o a l’atur.

Col·laboració entre administracions
Ana Juan ha destacat, en primer lloc, que “en temps de crisi, com el que estam vivint, es fa més necessària encara la col·laboració i la coordinació entre administracions per poder desenvolupar aquests projectes” i ha remarcat que “és fonamental aquest compromís perquè la nostra illa pugui oferir aquests programes”.
Per la seva banda, Pou ha valorat que 410.000 es destinaran a col·lectius prioritaris, entre els quals s’inclouen les persones afectades directament per la covid, però també els 90.750 euros que es destinaran a persones aturades de llarga durada, els 117.500 per a joves o i els 86.500 per a col·lectius vulnerables, com víctimes de violència masclista o persones en risc d’exclusió social.
Pou ha valorat que la posada de les mesures és “imminent” i que, pel que fa a les contractacions, la majoria es faran efectives “durant les setmanes vinents”, moment en què també molts altres programes estaran en marxa.

Eixos d’actuació
1. Contractació pública
2. Estímul empresarial
3. Ocupació
4. Formació
5. Orientació i intermediació
6. Modernització

Contractació pública
En el cas de les mesures de contractació pública, el Pla de Xoc per a l’Ocupació preveu destinar a Formentera 287.000 euros; els programes de formació suposen una inversió de 81.000 euros; l’eix d’orientació i intermediació compta amb un pressupost de 64.250 euros i es posaran en marxa mesures destinades a l’impuls de l’ocupació per un valor de 38.500 euros.

Formació a l’oficina d’ocupació 
Pel que fa a la modernització, una de les mesures recollides és la possibilitat que les persones usuàries del SOIB a Formentera puguin participar en accions formatives a l’oficina d’ocupació. Així, a partir del gener s’hi impartiran tallers de competències digitals.
Gràcies al desenvolupament d’aquestes mesures, es compleix amb un dels objectius del Pacte de Reactivació de les Illes Balears, que inclou un eix destinat a les polítiques de foment de la qualitat i la igualtat en l’ocupació.

Pla d’Ocupació de Qualitat 2021-2023
El Pla de Xoc per a l’Ocupació 2020-21 suposa una inversió total de 72,4 milions d’euros a totes les Illes i beneficiarà de manera directa més de 33.000 persones. El paquet de mesures, que vol ser un impuls d’emergència de les polítiques actives per fer front immediat a la situació laboral derivada de la covid, és una primera passa dins l’elaboració del nou Pla d’Ocupació de Qualitat 2021-2023, en el qual ja s’està treballant des de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball.

Compartir

PROGRAMES