TOP
La barca que aquest matí ha arribat a Formentera amb 21 persones a bord.

Migració: 21 persones desembarquen as Copinar

La Guàrdia Civil ha detingut per arribada irregular a territori espanyol a 21 homes d’origen magribí que aquest matí devers les 9 h han desembarcat a la platja des Copinar en aparent bon estat de salut. Com és habitual, els migrants viatjaven en una barca de fibra de petita eslora i equipada amb un motor fora borda de baixa potència. A l’interior de l’embarcació, que ha quedat varada a la platja, hi havia nombroses armilles salvavides, roba, garrafes d’aigua buides i un dipòsit de combustible.
L’últim desembarcament d’aquestes característiques detectat a l’illa es produí el passat 21 d’agost. Des de principis d’any s’ha registrat l’arribada de tretze embarcacions a Formentera. En total són 162 les persones supervivents que han set arrestades per arribada irregular des de l’1 de gener a les que, malauradament, cal sumar-hi tres persones mortes procedents d’una de les barques interceptades el passat 9 de juny.
A Eivissa també s’ha produït una arribada de 16 persones migrades d’origen magribí en les últimes hores. L’incident, explica la Delegació del Govern, s’ha produït aquest matí a les 10.40 h al port de Vila.

Protocol
El protocol habitual en els casos d’arribades irregulars a Formentera consisteix a traslladar els detinguts a Eivissa, on passaran un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després quedaran sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució, en el cas dels majors d’edat.
Posteriorment, quedaran en llibertat amb l’obligació d’abandonar el país, ja que Algèria manté tancada la frontera i no accepta repatriacions des d’Espanya, segons informa la Delegació del Govern.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES