TOP
La Comissió d’Ordenació i Promoció Turística (COPT) ha comptat amb representants del món polític i econòmic de Formentera.

6 de cada 10 visitants opten per allotjar-se en apartaments i cases turístiques

El 59% dels visitants de Formentera durant maig i juny s’han allotjat en cases i apartaments, i el 41% restant, en hotels. Així es desprèn de les dades de l‘Observatori de Formentera, que s’han presentat avui en una nova reunió de la Comissió d’Ordenació i Promoció Turística (COPT). D’altra banda, l’ocupació hotelera de 2022 és similar a la del 2019. En concret, al mes de maig l’ocupació mitjana ha set del 47,28%, i al mes de juny ha set del 84,62%, unes dades superiors a les ofertes per la Federació Hotelera. En canvi, fa tres temporades, l’ocupació fou del 48% en el cinquè mes de l’any i del 79,9% en el sisè.
A la trobada han assistit la vicepresidenta del Consell de Formentera i consellera de Promoció i Ordenació Turística, Alejandra Ferrer; el cap de Promoció, Carlos Bernús; representants del sector turístic de l’illa de Formentera, com l’Associació Hotelera de Formentera, la Cambra de Comerç, PIMEF, CAEB, agències de viatges, i representants dels partits polítics.
Entre les dades del baròmetre turístic també destaca la diversificació de les nacionalitats que visiten l’illa, segons s’ha explicat a la reunió. Pel que fa al nombre de visitants, la primera nacionalitat és l’espanyola i, en segon lloc, la italiana. En tercer lloc, es troba la nacionalitat alemanya; en quart, la francesa, i en cinquè, l’anglesa. Tot i això, els responsables de turisme han destacat que si ajuntam els visitants d’altres nacionalitats com Portugal, Suïssa, Països Baixos, Bèlgica o Luxemburg, que han incrementat la seua arribada, aquestes altres nacionalitats se situarien en tercer lloc.

Motor de reserves
A la reunió també s’han presentat diverses tipologies de motors de reserves que la COPT vol implementar a Formentera. L’objectiu d’aquesta iniciativa és tenir una plataforma única amb la informació dels diferents allotjaments de l’illa, i que també serveixi per promocionar l’illa i aglutinar la informació de totes les activitats i esdeveniments que s’ofereixen a Formentera. En aquesta plataforma també es podrien crear paquets d’allotjament i experiències, a més suposarà una reducció dels costos que tenen les grans plataformes per les empreses d’allotjament, segons ha explicat Alejandra Ferrer al finalitzar la trobada.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES