TOP
Sánchez anunciava el passat cap de setmana la mobilització 50.000 habitatges de la Sareb per a lloguer assequible. JD

Problema de l’habitatge; Formentera es queda fora del lloguer social anunciat per Pedro Sánchez

Zero habitatges a Formentera i només tres a Eivissa (dos a Sant Josep i una a Vila). Aquest és el còmput de propietats vinculades a la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb), també coneguda com a “Banc Dolent”, que haurien de passar a ser gestionades per la comunitat autònoma com a habitatge social a les Pitiüses.

Sense opció “Formentera” al cercador de la Sareb
Tres habitatges a les Pitiüses que formarien part de les fins a 50.000 propietats que l’executiu central liderat per Pedro Sánchez aprovava aquest dimarts que es mobilitzessin per a lloguer social i assequible, procedents de la seva cartera d’immobles i de la cessió de sòls urbanitzables. D’aquests, la Sareb disposa en tot l’Estat de 21.000 immobles per posar a la disposició del pla, dels quals només 447 es troben a Balears i els tres esmentats a Eivissa, mentre que a la nostra illa no hi ha constància de cap habitatge que respongui a aquests requisits tal com es pot comprovar al cercador d’immobles de la Sareb, on ni tan sols es dona l’opció de Formentera com a municipi on poder interessar-se per l’existència d’alguna oferta d’habitatge social relacionat amb la mesura anunciada pel president espanyol el passat diumenge a la clausura de la conferència municipal del PSOE a València.

Vistes aquestes xifres, presumiblement, la incidència de la mesura aprovada pel Govern estatal de cara a pal·liar la crisi de l’habitatge, tindrà una gairebé nul·la repercussió a les Pitiüses.

Nova mesura per a la construcció de 43.000 habitatges
Caldrà esperar per saber si la nova mesura anunciada pel cap de l’executiu central aquest dimecres per fer més accessible l’accés a l’habitatge consistent en la construcció de 43.000 llars a banda de les 50.000 que ja pertanyen a la Sareb, tindrà presents a les Pitiüses i a Formentera en concret.

De moment, Sánchez ha apuntat que per finançar aquesta promoció de 43.000 nous habitatges, el Govern espanyol llançarà una línia de despesa de 4.000 milions d’euros.

 

Compartir

Comentaris (1)

  • Pedro Galli

    Aumentar la oferta de unidades habitacionales todo lo necesario para que veamos bajar los precios es lo que necesitamos en Formentera. No hay otra. Pero liberando el suelo, haciéndolo urbanizable allí donde no haya limitaciones, y construir por el sector civil (no el estatal !). Eliminar la “manita” (intervencionismo) del sector estatal es la CLAVE.
    Las propuestas para acceder a vivienda que veo en los partidos políticos de la isla para mayo son equivocadas a mi entender, y sólo otorgarán 4 años más de calvario a nuestra población, hijos y nietos.
    El P-LIB es el único partido político que éste mayo propone construir vivienda y locales comerciales.
    Usted elija en mayo 2023.

Deixa una resposta

PROGRAMES