TOP
Persones amb i sense mascareta passegen per Sant Francesc.

61 casos actius, 2 menys que ahir, però més del doble que fa una setmana

S’han detectat 3 nous positius a Formentera i s’han concedit 5 altes, de manera que hi ha 61 casos actius, 2 menys que ahir però més del doble que els 29 de fa una setmana. Del total d’afectats, hi ha 2 pacients que continuen hospitalitzats en planta a Can Misses (un resident de 73 anys i un turista de 64) i la resta, 59 malalts, presenten un quadre lleu i resten aïllats i sota seguiment facultatiu. L’àrea de Salut no ha pogut facilitar a Ràdio Illa les dades de positius actius relatives a residents i les de persones no empadronades.
D’ençà que s’ha declarat la pandèmia, s’han diagnosticat 545 contagis de coronavirus a l’illa, que ha registrat un nou augment de la incidència acumulada a 14 dies, que arriba a 520 casos per 100.000 habitants.

Una defunció a Eivissa
A l’illa veïna s’han detectat 146 nous contagis i hi ha 1.902 casos actius, dels quals 47 es troben hospitalitzats en planta i 5 a l’UCI. A més, baixa el nombre de professionals sanitaris en vigilància activa, que passa de 33 a 26, dels quals 14 són positius, un més que ahir.
Pel que fa al brot a Sa Residència, a Eivissa, hi ha 28 usuaris positius (un més en les darreres hores) i 9 treballadors també contagiats. Pel que fa als usuaris, 16 romanen a la residència perquè són asimptomàtics, mentre que 11 es troben hospitalitzats i un altre ha faltat: un home de 94 anys, usuari de Sa Residència, que tot i que es trobava vacunat amb la pauta completa, presentava patologies prèvies.
A la residència de Can Blai, també a Eivissa, hi ha 2 usuaris positius, els 2 hospitalitzats.

Vaccinació
Pel que fa a la vaccinació, a Formentera s’han administrat 9.670 dosis (84 més que ahir) i hi ha 5.834 persones que han rebut almenys un vaccí, és a dir, un 54,5% del total del col·lectiu diana, que és tota la població major de 16 anys. En el cas de Formentera, agafant de referència el padró de 2020, la població diana estaria formada per 10.350 persones, segons ha informat la conselleria balear de Salut.
D’altra banda, 4.762 persones ja han completat la pauta d’immunització (un 44,5% del total). Salut indica que en aquest grup hi ha les persones que han rebut dues dosis, les que han passat la malaltia (i per tant només els correspon una única dosi) i les que són inoculades amb la monodosi de Janssen.

Compartir

PROGRAMES