TOP
Foto del compte de Twitter denunciant un lloguer turístic il·legal.

El Govern compartirà dades amb el Consell per a detectar lloguers turístics il·legals

El vicepresident del Govern, Antoni Costa, s’ha compromès a desenvolupar en els mesos vinents una fórmula que permeti compartir amb els Consells les dades sobre habitatges de lloguer turístic que acaba d’obtenir l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) i que permetrien a les institucions insulars potenciar la lluita contra l’oferta turística il·legal.

Abans de final d’any, l’ATIB iniciarà una campanya per controlar si els arrendaments que gestionen les empreses intermediàries estan donats d’alta al cens de l’impost de turisme sostenible (ITS). Aquestes dades estan sent analitzades des de fa unes setmanes després que l’Agència Estatal d’Administració Tributària (AEAT) les subministrés.
Cal recordar que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) va dictaminar en una sentència del 27 d’abril de 2022 que aquest tipus d’empreses estan obligades a facilitar la informació tributària a Hisenda, per controlar els arrendaments i la recaptació dels impostos corresponents del lloguer dels allotjaments turístics.

D’altra banda, Costa s’ha compromès a donar suport als consells insulars en l’exigència al Govern central perquè es renegociïn els convenis de carreteres.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES