TOP
Les properes inspeccions se centraran la prohibició de les monodosis al sector de l’hostaleria. CAIB

71 expedients a Balears per infracció de les normatives de plàstics

La direcció general de Residus ha obert enguany 71 expedients sancionadors relacionats amb incompliments de la normativa en matèria de residus. 57 d’aquests expedients estan vinculats al Reial decret 293/2018, de 18 de maig, sobre reducció del consum de bosses de plàstic; els 14 restants ho estan a la Llei 8/2019 de Residus i sòls contaminats de les Illes Balears.

50 treballadors vetllant pel compliment de la normativa
El control del compliment de la normativa s’ha executat amb la col·laboració de la direcció general de Consum, que s’ha encarregat de les inspeccions i d’aixecar les actes corresponents.

El director general de Residus i Educació ambiental, Sebastià Sansó, ha recordat que arran de l’entrada en vigor dels articles més significatius de la Llei balear de Residus el març de 2021, la conselleria de Medi ambient va formar una cinquantena de treballadors públics de diverses conselleries i consells insulars perquè poguessin vetlar correctament pel compliment de la normativa.

Sansó ha afegit que “fins a enguany no ha pogut entrar en vigor la prohibició de les monodosis al sector de l’hostaleria, per mor de la situació excepcional derivada de la pandèmia”. En aquest sentit, ha avançat que les properes inspeccions que s’estan preparant se centraran en aquest punt concret de la normativa.

Compartir

PROGRAMES