TOP
Un dels edificis del CEIP Mestre Lluís Andreu.

Educació no farà PCR als professionals dels centres educatius

La delegada territorial de la conselleria d’Educació d’Eivissa i Formentera, Margalida Ferrer Marí, ha afirmat que el Govern balear no farà proves PCR als professionals dels centres educatius, tal com la pssada setmana havien demanat Sa Unió de Formentera i la Federació d’Associacions i Famílies d’Alumnes (FAFA), que sol·licitava aquesta mesura de cara a la represa del curs que ha tengut lloc avui dilluns. Ferrer Marí ha remès un escrit a la FAFA en què indica que “després de consultar-ho amb la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres que manté reunions periòdiques amb la Direcció General de Salut Pública, ens han comentat que no ho tenen previst, com no tenen previst cribratges massius indiscriminats a altres col·lectius, a no ser en zones o municipis amb una alta incidència”.
La responsable d’Educació a les Pitiüses ha afegit que “els centres han d’aplicar estrictament els seus plans de contingència, de forma que si es detecta un cas, es pugui aïllar ràpidament i trencar les cadenes de transmissió, com ja han fet durant tot el primer trimestre de manera molt eficaç”. A més, Ferrer ha assegurat que “l’equip Educovid Eivissa i Formentera està fent seguiment de casos, proves PCR i cribratges als grups i als centres on es detecten casos”.

El Consell segueix reclamant proves també per a la resta d’illes
La FAFA comunicà la seva demanda mitjançant un escrit entrat al registre del Consell de Formentera, sol·licitant a l’administració insular que transmetés a l’executiu balear aquesta petició. La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha remès una carta a la FAFA en què indica que ha fet arribar la demanda d’aquesta entitat al Govern balear, com “totes les peticions que considerem que poden resultar en un major benestar i seguretat per a la població de la nostra illa”. La presidenta ha indicat que “aquesta encomana també s’ha posat de manifest des de l’inici de la pandèmia, fins i tot abans de la declaració de l’estat d’alarma al març de l’any passat, quan ja vam sol·licitar el tancament del port (competència de l’Estat espanyol) o, en el seu defecte, la disminució de freqüències dels trajectes (competència del Govern balear) i el control de l’entrada a la nostra illa (competència també estatal)”.
Alejandra Ferrer ha recordat que “compartint la vostra preocupació [en referència a la FAFA] sobre la situació que podria sobrevenir després de les festes de Nadal, vam demanar al Govern balear per escrit i en reiterades ocasions que es posés en marxa un dispositiu especial per garantir una tornada segura abans, durant i després de festes, de manera que totes les persones provinents de zones amb un risc més alt i que volguessin tornar a Formentera, independentment del seu lloc de residència habitual i de la seva professió, ho fessin de forma segura, no només si venien de la Península sinó també si venien d’alguna illa dins les Balears, pertanyent a una àrea de salut diferent de la nostra”.

“El col·lectiu docent no és l’únic que ens ha de preocupar”
La cap del Govern insular ha afirmat que “de moment, no hem obtingut cap resposta oficial” i per “aquest motiu hem seguit reclamant-ho i tornarem a insistir, en la mateixa línia que ho hem fet fins ara”. A més, Ferrer afegeix: “Creiem que el col·lectiu docent no és l’únic que ens ha de preocupar, així com creiem imprescindible que la població que no ha sortit de Formentera durant les festes segueixi mantenint una actitud responsable d’acord amb la situació en què vivim”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES