TOP
Es vol evitar un repunt de casos a Formentera.

Sa Unió demana tests covid negatius als docents

Sa Unió de Formentera sol·licita que es realitzin de manera urgent proves de detecció de covid als docents i resta del personal de centres educatius que tornen de vacances abans de reincorporar-se als seus llocs de treball.
En parer de la coalició opositora, durant les darreres setmanes s’ha constatat un augment d’infeccions a Mallorca i una alta incidència de la pandèmia en aquesta illa. Per tant, creuen que “no és lògic que es demanin tests negatius als viatgers que arriben d’altres llocs, on la incidència de la infecció és més baixa, i no es faci el mateix amb els procedents de Mallorca i la resta d’illes”.

Negatiu en covid abans del retorn a les aules
El portaveu de la formació, Llorenç Córdoba, afirma que el Govern balear ha fet cas omís a la petició del Consell per a realitzar controls i proves als viatgers de la resta d’illes a l’hora d’entrar a Formentera, sol·licitud on “ja s’alertava del cas particular dels docents que viatgen fora de l’illa, la majoria a Mallorca, i que després es reincorporen als seus llocs de treball amb el potencial perill que això suposa”.
És per això que sa Unió sol·licita que els professors i resta de personal dels centres no es reincorpori als seus llocs de feina sense haver donat negatiu a una prova de coronavirus efectuada en les 72 hores anteriors. Aquesta petició cerca donar seguretat als residents a Formentera i, especialment, la protecció de la salut de l’alumnat i les seves famílies així com del mateix personal dels centres educatius.

Evitar un repunt dels contagis
Córdoba remarca que aquesta és una petició urgent; “sabem de la possibilitat tècnica actual per a realitzar aquestes proves -PCR o test ràpid d’antígens-, de fet, són les mateixes que s’estan realitzant a la resta de viatgers procedents d’altres llocs fora de les illes tant en ports com en aeroports. L’únic pretext per a no realitzar-les és per una decisió política del Govern”, incideix el líder opositor, que entén que aquesta mesura ajudaria a evitar un possible repunt de contagis a Formentera.

Compartir

PROGRAMES