Canina, primer golejador avui, disputant un baló

Victòria i posició de ‘playoff’ (Formentera 3 Esporles 1)

El Formentera suma la segona victòria consecutiva, avui contra el cuer Esporles, i fa un passeta més per acostar-se al lideratge del seu grup de la tercera balear, pendent, encara, de disputar el seu partit ajornat al camp del Sant Rafel.

Els homes de Raúl Pérez han saltat al terreny de joc sabent de les patinades dels seus rivals més directes, que ahir es van deixar punts en els seus enfrontaments. El públic, a més a més, tenia l’al·licient afegit de poder veure debutar al nou fitxatge del club, l’ex FC Barcelona, Theo. El rival, l’Esporles, és un equip que es fa fort al seu camp, però que a fora de casa no sol ser un conjunt excessivament perillós. Els mallorquins han plantejat un partit de veure-les venir, tancats en defensa i donant la batuta de l’encontre als formenterers, que, mitjançant Canina, després d’una bona internada de Iago, s’ha avançat en el marcador ben aviat, al minut 7. El Formentera tenia el domini de l’esfèrica i atacava sense perdre el temps.

La tònica a partir d’aquest moment ha sigut la mateixa, amb un Esporles que no pareixia que anés darrere al marcador i que, ja aquestes alçades, s’estigui jugant el descens. Les males notícies, en realitat, les han aportat els mateixos jugadors roig-i-negre, amb les lesions musculars primer d’Aitor (substituït per Cucu) i, després, d’Ekiza (substituït per Daisuke). Ha sigut l’euskaldun Ekiza, però, qui abans de lesionar-se, ha ampliat distàncies amb un xut sec i fort al límit del final del primer temps.

La segona part no ha tingut massa història, futbolísticament parlant, fins als darrers minuts de partit. La veritat és que la vistositat no ha sigut la nota predominant sobre la gespa en aquests segons quaranta-cinc minuts. El Formentera controlava el partit i es mostrava seriós del mig camp cap a darrere, amb un Mati imperial. Però com ja és marca de la casa, els mallorquins s’han colat dins el partit en el darrer quart d’hora amb un nou gol a pilota aturada i un remat absolutament sol del seu jugador. Així i tot, el Formentera no s’ha vist massa inquietat per les tímides envestides de l’Esporles i, de fet, Daisuke ha aprofitat una cantada del porter mallorquí per fer pujar el tranquil·litzador 3 a 1 definitiu.