TOP
Es construirà un segon box d’aturades d’urgències, un magatzem de farmàcia i una unitat de control de gestió. Arxiu

Amplien el nombre de llits destinats a pacients covid a Can Misses

La gerència de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha decidit avui activar un nou punt del Pla de contingència en previsió de l’increment d’ingressos per covid i per a donar resposta a les necessitats assistencials actuals.
Així, s’incorporarà la Unitat de Cirurgia a l’atenció al pacient covid. Aquesta unitat compta habitualment amb 34 llits encara que s’ha ampliat en aquest cas amb 3 més fins als 37. D’aquesta manera, s’incrementa el nombre de llits fins a les 189 places.

Trasllat de Cirurgia
D’altra banda, la Unitat d’hospitalització de Cirurgia es trasllada a la primera planta de la Unitat Ca na Majora. El trasllat de la Unitat de Cirurgia als 26 llits que s’han habilitat a la primera planta de l’edifici J, permetrà continuar amb l’activitat quirúrgica programada de moment. Per a demà dilluns hi ha programats tres quiròfans per a operacions programades que es mantindran sense alteració. A aquests tres quiròfans s’uneixen els dos quiròfans d’activitat urgent que també continuen operatius.

Distribució dels llits
Després de la reorganització, resten destinats a pacient covid 40 llits a Medicina Interna F, 34 a Medicina Interna G, 37 més a Traumatologia, 37 a Cirurgia, 26 a Ca na Majora i 15 a l’UCI. La unitat de crítics també fou ampliada la setmana passada amb set llits més en un primer moment per a pacient crític no covid, encara que en diferents fases pot arribar a triplicar el seu espai fins als 44 llits, 33 per a pacient crític covid i 11 per a pacient crític no covid.
Encara queden diferents fases d’expansió de la capacitat de Can Misses programades en el pla de contingència entre les quals es troba la utilització del gimnàs de Rehabilitació, que disposa de 25 preses d’oxigen i té capacitat per a 25 llits més gràcies a una obra que es va realitzar durant la primera onada en previsió d’un augment de casos.

Esforç i generositat dels sanitaris
Tant la direcció mèdica, la subdirecció quirúrgica i la direcció d’infermeria estan fent un gran esforç organitzatiu per a mantenir i garantir l’activitat quirúrgica programada i no anul·lar-la íntegrament.
Carmen Santos, directora gerent de l’Àrea de Salut ha destacat “l’experiència adquirida i les mesures adoptades durant la primera onada per a adaptar-nos i reaccionar amb anticipació als nous escenaris que s’estan presentant. Cosa que sens dubte no és possible sense l’esforç i generositat dels professionals sanitaris, que una vegada més estan demostrant un alt compromís i professionalitat.”

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES