TOP
A les Pitiüses ja s poden vacunar les persones de 60 anys i més, així com , les d’entre 12 i 59 anys amb condicions de risc, així com les embarassades i els sanitaris que atenen pacients.

Primers immunitzats contra la covid a Eivissa

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha començat avui amb l’administració de la segona dosi en les residències, després de 21 dies des de la inoculació de la primera. La primera residència a completar la vacunació és Sa Serra, de Sant Antoni. Demà se seguirà per Can Blai, el dia 28 serà el torn del Reina Sofia, el 29 Cas Serres, i l’1 de febrer en Sa Residència.

105 vacunes a Sa Serra
Les vacunes per a aquesta segona dosi estan emmagatzemades a l’ultracongelador de Can Misses i està garantida la seva administració. Avui han completat el cicle de vacunació 97 persones, dels quals 71 són usuaris i 26 treballadors. També s’ha administrat la vacuna a 8 nous treballadors que s’han sumat al procés.
A les 15.30 h, Lucita López Paz, de 85 anys, ha estat la primera persona que ha rebut la segona dosi. La primera sanitària que s’han immunitzat enfront de la covid ha estat Victòria Sala, tècnic en cures d’infermeria de la residència. El dispositiu de vacunació d’avui ha estat format per 6 professionals; 4 infermeres i dos tècnics en cures d’infermeria.
La circumstància d’alguns positius en l’àmbit dels recursos sociosanitaris no afectarà el procés de vacunació, ja que seran vacunats tots els que no siguin positius i els que ho siguin podran ser vacunats quan rebin l’alta.

Vacunacions
Fins ara s’han vacunat prop de 2.433 persones a Eivissa i Formentera, 960 de l’àmbit de les residències i 1.425 professionals sanitaris, dels quals 78 han estat sanitaris de l’Hospital i Centre de Salut de Formentera i 48 persones del Centre de dia, incloent-hi treballadors i usuaris. Pràcticament el 100% dels treballadors que desenvolupen el seu treball en primera línia a Eivissa ja ha estat vacunat.
D’altra banda, també s’ha vacunat a més del 70% de les persones del col·lectiu de les residències, que en total ascendeix a les 1.351 persones incloent les residències per a persones dependents de Can Raspalls i dues cases d’Amadiba.

No és el final de la pandèmia
Des de la conselleria de Salut, però, es vol recalcar que la pandèmia no acaba amb l’arribada de la vacuna. S’ha començat per les residències, però encara passaran uns mesos fins que la població general estigui protegida. A més, cal recordar que fins una setmana després de la segona dosi, que s’administra posa 21 dies després de la primera, la persona no genera immunitat.
Per això, tant en el cas de les residències com en el de la resta de la població, s’ha de mantenir especial cura i seguir les normes i recomanacions per a evitar contagis com ara l’ús de la mascareta, el distanciament social, així com evitar aglomeracions i rentar-se mans.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES