TOP
Oficina del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

GxF exigeix una gestió adequada i eficient del SEPE a Formentera

Gent per Formentera reclama al Govern central, responsable del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), i al Govern balear que posin al dia els pagaments i millorin l’atenció a les persones a la nostra illa. Segons constaten des d’aquesta formació, “són nombroses les persones a Formentera que, tot i tenir reconeguda una prestació, ara com ara, des de la seva entrada en ERTO o finalització de la temporada, no reben l’ingrés al qual tenen dret”.

Deficiència “sagnat”
Des de GxF es creu que aquesta deficiència en el servei “és sagnant i es tradueix en malestar, incertesa i ràbia per no poder ser atès per l’administració en un tema tan sensible”. Des del partit recordem a més que “en una situació de crisi sanitària com l’actual que duu aparellada una greu crisi econòmica a la nostra illa, serveis com aquests no poden arribar a un estat de col·lapse com l’actual”. Per això, creuen que no és admissible que, un any després de l’inici de la pandèmia, no s’hagin posat els recursos humans necessaris per al tràmit de la previsible allau de sol·licituds.

Necessitat de resposta
Així mateix, des d’aquesta formació es recorda que han set nombroses les sol·licituds d’agilització d’aquest servei, des del Consell de Formentera i per part de la diputada per Formentera, peticions que en parer de GxF, no han obtingut una resposta adequada per part de l’administració competent.
Destaquen, a més, que “l’atenció presencial a la nostra illa és insuficient, esporàdica i no s’ajusta a les necessitats del servei. L’atenció telefònica és també molt deficient. Els mitjans telemàtics tampoc no funcionen adequadament i sovint no resolen el problema perquè no ofereixen una atenció personalitzada. A més, moltes persones no disposen dels mitjans ni coneixements necessaris per accedir als serveis de forma telemàtica”.
Per aquestes raons, des de Gent per Formentera s’exigeix una gestió adequada i eficient del SEPE a Formentera, de manera que les persones de l’illa que tenen tramitada una prestació o l’han de tramitar siguin ateses com es mereixen.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES