TOP
Sílvia Tur en el Parlament balear.

REB: Tur prefereix negociar abans que presentar un recurs contra el pressupost de l’Estat

La diputada per Formentera, Sílvia Tur, ha explicat a Ràdio Illa perquè aquest dimarts al Parlament va votar no a plantejar un recurs d’inconstitucionalitat contra els pressupostos de l’Estat, que enguany no contemplen el finançament vinculat al Règim Especial de les Balears, el REB. La representant de la coalició formada per Gent per Formentera, PSOE i Esquerra Unida ha declarat: “Ha set una qüestió objecte d’un debat intens i crec també que molt positiu, entre les diferents formacions que donem forma en aquesta coalició (…) tots vàrem coincidir que, evidentment, la importància de comptar amb aquest finançament és indiscutible, però també vàrem coincidir en el fet que presentar un recurs d’inconstitucionalitat al pressupost general de l’Estat en aquest moment segurament no és la millor manera d’aconseguir aquest finançament”.

Finançament “a través de la negociació”
La representant de Formentera uní el seu vot negatiu al d’Unides Podem, Vox i el PSOE, mentre que votaren a favor de presentar el recurs Més, PP, Ciutadans i el Pi. La diputada ha afegit que “no som partidaris, si no és per una causa inexcusable, de judicialitzar la política. En aquest cas pensem que també hi ha una acció, tal vegada un poc oportunista per part del PI, que és qui va presentar en un primer moment aquesta iniciativa. I per tant tot i que estem absolutament d’acord en la necessitat d’aconseguir un règim especial per a les Balears, també estem d’acord en el fet que la millor manera d’aconseguir un bon finançament és a través de la negociació política”.
Els partits que votaren a favor del recurs d’inconstitucionalitat volen repetir la votació, després que en el primer intent perdessin per l’absència justificada de dos diputats. Per fer efectiva aquesta segona votació el termini expira l’1 d’abril, i per això s’ha demanat la convocatòria urgent d’un ple. Sumant els vots de les forces parlamentàries que l’impulsen, el recurs podria prosperar.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES