TOP
La nacra està en perill d’extinció

“La situació de la nacra a Formentera és crítica”

Investigadores del Centre Oceanogràfic de Balears (COB) han descobert que exemplars híbrids de la nacra -mol·lusc bivalve endèmic del Mediterrani- resisteixen a l’atac del paràsit que està acabant amb les seves poblacions en aquesta mar. Així, han detectat que la hibridació entre la nacra (Pinna nobilis), espècie en perill crític d’extinció, i la nacra de roca (Pinna rudis), pertanyent al mateix gènere, ha demostrat ser resistent al paràsit que està acabant amb les poblacions de nacra al Mediterrani. Un bri d’esperança per la nacra després d’anys de notícies molt pèssimes sobre aquesta espècie. Ens en va parlar una de les investigadores del COB que lidera el projecte, la biòloga marina Maite Vázquez.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES