TOP
Imatge microscòpica del coronavirus.

Dos setmanes sense nous casos i només un pacient actiu

Formentera compta amb un únic pacient positiu en covid, es tracta d’una persona que presenta un quadre lleu o asimptomàtic i rep atenció domiciliària. Les dades epidemiològiques no han fet més que millorar a l’illa des del rècord del 2 de febrer, quan es comunicaren 173 positius.
L’altre cas positiu que en el recompte d’ahir constava com a ingressat en planta a l’Hospital de Can Misses, ha donat negatiu en les proves covid, de manera que aquesta persona ha set traslladada a una planta sense pacients covid, on és atesa d’una patologia que no té relació amb el coronavirus.
Formentera no registra nous positius des de fa dues setmanes, i per aquest motiu els valors d’incidència acumulada a 7 i 14 dies i la taxa de positivitat (que també es calcula a 14 dies), són de 0 per primera vegada el 2021. D’ençà que començà la pandèmia, s’hi han detectat 429 casos.
En l’àmbit pitiús, en l’última jornada el Laboratori de Microbiologia ha detectat 4 nous positius, tots a Eivissa, una illa que compta amb 179 actius, dels quals 145 són lleus i reben seguiment domiciliari i 34 requereixen assistència hospitalària, dels quals 23 es troben en planta i 11 a l’UCI.

Recuperació de l’activitat quirúrgica
La baixada de la pressió assistencial de les últimes setmanes ha permès recuperar l’activitat quirúrgica programada i a partir de dilluns vinent hi haurà 6 quiròfans operatius dels 9 existents. El fet de tenir ocupada encara l’àrea de la cirurgia major ambulatòria, en el bloc quirúrgic, per a pacients crític no covid impedeix de moment poder recuperar l’activitat quirúrgica programada al complet. A més, els gabinets per a intervencions menors ambulatòries funcionen al 100%, igual que les consultes amb especialistes. Finalment, hi ha 11 professionals en vigilància activa, cinc més que ahir, dels quals 3 són positius, dos menys que en l’últim recompte.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES