TOP
Al març hi havia a Formentera 1.099 persones a la recerca de feina. 7bts

Sílvia Tur i MxMe reclamen el reforç del SEPE per mor de l’emergència social

La diputada per Formentera, Sílvia Tur, i Més per Menorca, han registrat una iniciativa al Parlament per exigir al Govern d’Espanya cobrir, “de forma immediata”, les places vacants del SEPE a les Illes, ja que les oficines d’aquest servei es troben saturades a les Balears des de fa mesos.
Malgrat que el passat 17 de juny es va anunciar el restabliment de l’atenció presencial, segons dades del portal de transparència del mateix SEPE, a les Illes Balears un 36,20% de les places del servei resten vacants.

“Els serveis de l’Estat no poden desaparèixer”
Silvia Tur ha fet èmfasi en la necessitat de recuperar el treballador del SEPE que fins al mes de febrer oferia atenció presencial a l’illa de Formentera: “Els formenterers i les formentereres ja estam cansats d’aquesta situació: necessitam que el SEPE estigui a ple rendiment”. A més, Tur ha defensat que davant una situació “tan delicada” per a tantes persones i famílies, “l’Estat no pot eludir la seva responsabilitat amb la gent de Formentera”.
Així mateix, la diputada de Més per Menorca, Patrícia Font ha afirmat que “davant la dura situació que estan patint molts ciutadans, els serveis de l’Estat no poden desaparèixer, és imprescindible que el SEPE incorpori tots els empleats necessaris per donar resposta a la situació d’emergència econòmica i social provocada per la pandèmia”.

Fins a tres mesos sense cobrar l’atur
La iniciativa del Grup Mixt també posa l’accent en el sistema informàtic del SEPE, proposant la seva renovació. Cal recordar que el passat 9 de març aquest sistema va patir un atac informàtic que va interrompre tots els serveis, electrònics i presencials a tot l’Estat, impossibilitant la concessió de cites i la tramitació d’expedients.
De fet, la delicada situació econòmica provocada per la crisi de la covid ha provocat que el SEPE hagi esdevingut un servei fonamental per a molts de ciutadans, ja que aquest organisme és l’encarregat de tramitar les prestacions per desocupació i els ERTO. L’actual situació de saturació fa que alguns treballadors acumulin més de tres mesos sense rebre ni la prestació per atur ni l’ERTO.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES