TOP
La platja de ses Illetes, el maig de 2020.

Mascaretes: també obligatòries a la platja

El Govern espanyol ha aprovat una nova llei de mesures urgents de prevenció i contenció de la covid-19 amb la qual s’imposa l’ús de mascaretes en qualsevol espai públic, independentment de la distància interpersonal que pugui existir. És a dir, si estem prenent el sol a la platja o passejant pel bosc, haurem de portar mascareta. La vulneració pot comportar una denúncia administrativa i multes de fins a 100 euros.
Fins ara la normativa estatal obligava a l’ús de mascareta a l’aire lliure només quan la distància entre persones era inferior a un metre i mig, tot i que també s’han aplicat altres regulacions autonòmiques. En el cas de les Balears, fins ara la mascareta ha set obligatòria a l’aire lliure de nuclis urbans, transport públic, transport privat si es barregen no convivents, a la feina i en espais tancats d’ús públic. A més, la regulació balear contemplava algunes exempcions a l’ús de les mascaretes, sempre que es mantingui la distància entre persones, com per exemple, a les piscines i platges. Ara bé, amb la nova normativa, les autonomies no podran establir matisos sobre l’ús de la mascareta.

Obligació d’ús i exempcions
El Govern espanyol justifica aquesta nova mesura per “la pervivència actual de la situació de crisi derivada de la pandèmia” i per mor de “la naturalesa i evolució imprevisible de la mateixa (…)”.
La nova norma imposa l’ús de mascareta a totes les persones amb més de 6 anys sempre que es trobin a la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic. Les exempcions a l’ús contemplen a les persones amb patologies respiratòries, les que per una situació d’incapacitat no puguin llevar-se la mascareta i les que presentin alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització.
A més, la mascareta “tampoc serà exigible en el cas d’exercici d’esport individual a l’aire lliure, ni en els supòsits de força major o situació de necessitat o quan, per la mateixa naturalesa de les activitats, l’ús de la màscara resulti incompatible, d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES