TOP
Un dels fragments de botella de plàstic recuperats a cala Saona.

Alerta per l’arribada de plàstics a cala Saona

Qué Celeste Festival fa una crida a la ciutadania de Formentera per gaudir de les nostres platges durant els dies festius de Setmana Santa i aprofitar l’ocasió per retirar els plàstics i altres residus que trobarem al litoral.
Qué Celeste, que compta amb la col·laboració de l’àrea insular de Medi Ambient, fa aquesta convocatòria arran que s’hagi detectat una important arribada de plàstics a cala Saona, especialment restes de botelles que presenten senyals de fer temps que han quedat exposades a l’acció de la mar i el sol. Els plàstics es troben a la part de la cala més pròxima a la mar, enterrats en els dics de posidònia. Tanmateix Qué Celeste anima a les persones a recollir els residus a tot el litoral de Formentera i no exclusivament a cala Saona.

Plàstics recuperats a cala Saona.

Acció autònoma
Per mor de la normativa anticovid, no es poden organitzar recollides col·lectives, si bé l’entitat anima als formenterers i formentereres a portar a terme aquesta acció de forma autònoma i respectant les mesures contra la pandèmia.
A més, Qué Celeste prega a les persones que se sumin a aquesta iniciativa que enviïn les fotos dels materials recollits a les platges al correu electrònic quecelestefestival@gmail.com. Així mateix, l’entitat fa una crida per recopilar els taps de plàstic. En aquest cas, es demana avisar al mateix correu electrònic per fer-los arribar a l’organització.
Amb aquests taps es volen portar a terme accions concretes que serveixin per al festival del mateix nom i que, abans de la pandèmia, s’organitzava a principis de tardor. Així, el plàstic dels taps, que sol ser de bona qualitat, s’emprarà per desenvolupar tallers amb infants i adolescents durant el festival, i es mostrarà el resultat de les feines en una exposició de ‘recicl-art’.

Guants i bosses
Des de l’àrea de Medi Ambient s’ha indicat que els residus que no recuperi Qué Celeste o no càpiguen en els contenidors, es poden dipositar al costat dels mateixos, avisant a Qué Celeste perquè activi els serveis de recollida del Consell. Així mateix, l’àrea de Medi Ambient ofereix material gratuït a les persones que se sumin a la iniciativa, com guants o bosses de fems. Les dependències de Medi Ambient són al carrer Mallorca, 15 de Sant Ferran i hi podeu passar avui fins a les 14 h. Es recomana realitzar la neteja amb roba còmoda i protegits amb capell, crema solar i guants.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES