TOP
Dos ambulàncies, a l’Hospital de Formentera.

Sindicats del transport d’ambulància a les Pitiüses reclamen un conveni laboral al Govern Balear

En un comunicat de premsa remès als mitjans de comunicació i signat pels delegats sindicals del comitè d’empresa de Tècnics d’Emergències Sanitàries (TES) a l’IBsalut, els sindicats FSTES i USO (dos dels tres sindicats amb representació en el comitè del sector) reclamen la negociació urgent d’un conveni per a l’empresa pública GSAIB, a la que els treballadors d’emergències sanitàries pertanyen des d’abril de 2018.

Segons denuncien els sindicats en la nota de premsa, els treballadors se senten descontents per “la deixadesa i abandó” a la que estan sotmesos per GSAIB que encara segueix aplicant als tècnics d’emergències sanitàries el conveni autonòmic de transport de malalts i accidentats per carretera d’empresa privada, malgrat que GSAIB és una empresa pública titularitat del Govern Balear. Això es tradueix, pel que fa als treballadors fixos, la seva divisió en fins a quatre tipus de categories diferents, amb diferències en el salari base que ronden els 150 euros. En l’opinió dels sindicats, tots els contractes s’haurien d’unificar amb l’epígraf de ‘Tècnic en Emergències Sanitàries’. A més a més, segons resa el comunicat, als treballadors se’ls nega el plus d’insularitat.

Pels treballadors eventuals, els sindicats també reclamen l’aplicació d’un conveni nou per part de GSAIB, ja que segons ells actualment es regeixen pel conveni CAIB encara que “mal aplicat”, circumstància que implica, segons el comunicat, en greus anomalies com manca d’una bossa oficial, “nul·la transparència” en assignacions de contractes, prorrateig en nòmines dels conceptes extres, contractes de només sis mesos en llocs de places fixes i, fins fa poc, el no abonament d’hores realitzades.

És per tot això, conclouen, que és “urgent la negociació del conveni GSAIB, perquè tots els treballadors fixos i
eventuals es regeixin amb el mateix conveni, acabant així entre les desigualtats entre els treballadors i guanyar una major transparència en l’aplicació dels diferents articles del conveni., com a empresa pública que és, dependent d’una administració”. També adverteixen que en cas, que aquesta negociació i aprovació del Conveni GSAIB, es demori molt en el temps “ens veurem en l’obligació de prendre altres accions i mesures reivindicatives”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES