TOP
Reunió de la junta de seguretat. Foto CIF

Formentera demana reforços policials i coordinació per garantir un estiu segur

Avui s’ha celebrat la sessió ordinària de la Junta Local de Seguretat de Formentera amb la participació de representants del Consell, la Policia Local, la Guàrdia Civil, i la Policia Nacional d’Eivissa a més de representants dels Governs balear i estatal.
La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha entregat el Pla de reactivació turística “que incorpora una part relacionada amb les mesures sanitàries, control i informació que és el que haurem de treballar de manera coordinada amb tots els cossos de seguretat”, ha explicat després d’una reunió on ha demanat “tornar a comptar amb reforços de la Guàrdia Civil de protecció i salvament marítim, així com de protecció i seguretat ciutadana i de trànsit”. D’altra banda també ha sol·licitat “reforços a la direcció general d’Emergències per realitzar controls als diferents establiments sobre el compliment de la normativa de seguretat anticovid i l’agilització de la instrucció dels expedients”.

Reunions de coordinació
Ferrer els ha emplaçat a “mantenir reunions de feina per coordinar les mesures que s’implementaran després del final de l’estat d’alarma i per veure de quina manera ho podem fer per tenir un estiu el més segur possible i tranquil, i tenir els dispositius necessaris per garantir que no hi hagi aglomeracions”.
Per la seva banda, el director insular de l’Estat, Enrique Sánchez, ha destacat la importància d’aquests tipus de reunions per millorar la coordinació, i ha assegurat que són especialment necessaris en aquests moments de pandèmia. El director insular ha agraït tota la col·laboració entre el Consell i la Guàrdia Civil així com la Policia Nacional, i en general amb la delegació del Govern. Així mateix, el director insular ha assegurat que es mantindran els reforços per l’estiu amb la presència de l’equip ROCA i el reforç del servei marítim i de trànsit de la benemèrita.
Un altre punt de l’ordre del dia ha estat l’adhesió del Consell de Formentera al conveni entre el Ministeri de l’Interior i la FEMP, per millorar l’atenció a les víctimes de violència de gènere.
Finalment, s’ha explicat que “la incidència de la delinqüència ha davallat a Formentera, però tractant-se d’un hivern tan específic com aquest, són dades que no es poden comparar a la d’altres anys”, ha declarat la presidenta.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES