TOP
Formentera serà la segona localitat del país en implantar una oficina de justícia.

GxF: La creació del jutjat de Formentera “ha de ser una prioritat”

Gent per Formentera ha emès un comunicat després que ahir a la comissió de Justícia del Congrés es va aprovar per unanimitat la creació d’un nou partit judicial a la nostra illa, dotant-la així d’un jutjat de primera instància i instrucció. El partit indica que la creació d’aquest òrgan ha de ser “una prioritat”.
GxF vol “agrair a ERC la presentació d’una esmena a una PNL del PP per reclamar la creació d’un nou partit judicial. Gràcies a l’esmena d’ERC s’ha inclòs la creació d’un Jutjat de Primera Instància i Instrucció”.
“És aquesta una demanda històrica a la nostra illa” afegeix GxF, que indica que “el 2001 ja trobam declaracions del jutge degà d’Eivissa sobre aquesta matèria en el sentit de la necessitat d’un jutjat
a Formentera”.
El comunicat afirma que “des de GxF ens alegram que ara el PP, i en altres ocasions el PSOE, exigeixin aquests drets per a Formentera quan estan a l’oposició i lamentam que no considerin oportú fer-ho una realitat quan governen”. En aquest sentit el partit insularista recorda que, “el 2017, el PP no va atendre la demanda històrica de Formentera i no va aprofitar l’ampliació de la planta judicial a l’Estat per a la creació d’un Jutjat a la nostra illa”.
Per últim el comunicat conclou: “Esperam que aquesta vegada sigui la reclamació definitiva i que el Govern de l’Estat realment ho financi i ho faci realitat”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES