TOP
El jutjat de Primera Instància és una reivindicació de Formentera.

GxF lamenta que el Partit Popular torni a oblidar la creació d’un jutjat a Formentera

El partit de govern ha criticat que el PP no hagi aprofitat l’ampliació de la planta judicial a l’Estat per crear un Jutjat a la nostra illa.
GxF ha assenyalat que el 2001 el jutge degà d’Eivissa ja parlà de la necessitat d’un jutjat a la nostra illa. A més, el maig de 2013 s’aprovà al Parlament una proposició per unanimitat on s’instava al ministeri de Justícia a la creació d’un jutjat de primera instància i instrucció a l’illa de Formentera.
En idèntic sentit es manifestà el febrer de 2015 el Ple del Consell, que demanà al Govern de l’Estat la modificació de la Llei de Planta i Demarcació Judicial perquè es creï el Partit judicial de Formentera.

A més, el comunicat de GxF fa referència a què el Ministeri de Justícia no pretén corregir els efectes de la insularitat, malgrat que el marc legislatiu actual recull l’obligació de les administracions de vetllar per la prestació dels serveis administratius atenent en particular a les circumstàncies del fet insular.
Cal mencionar que el Consell de Ministres ha autoritzat la creació de tres nous jutjats a les Balears.

Es tracta d’un jutjat de primera instància a Eivissa i un jutjat mercantil a Palma. A més, es transforma un dels Jutjats Penals de Palma a Jutjat Social.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES