TOP
Hospital de Formentera. Foto: Y.O.

Sis actius i a l’espera de confirmació de nous positius

L’Àrea de Salut ha indicat que no s’ha produït cap canvi a Formentera i l’illa segueix amb 6 positius en covid que presenten un quadre lleu i per tant resten aïllats i sota seguiment facultatiu.
No obstant aquesta informació, és previsible que la xifra de noves infeccions augmenti en les pròximes actualitzacions de Salut, després de l’anunci fet a les xarxes socials pel restaurador Nandu Jubany. El català ha publicat que ha clausurat fins a l’1 de juliol un dels seus establiments a l’illa arran que s’hagin detectat diversos positius entre el seu personal.
Des de l’Àrea de Salut s’ha informat que el recompte que es fa públic cada migdia fa referència als casos comunicats fins a les 20 hores del dia anterior i que és possible que aquests nous positius no s’hagin registrat a temps. A més, Salut ha precisat que quan la detecció del positiu es fa en un servei de salut privat, es pot dilatar “unes hores o algun dia” la transmissió de les noves dades.
En tot cas, el darrer positiu anunciat oficialment a Formentera es detectà el passat dissabte i des que començà la pandèmia s’han registrat 457 casos a l’illa.
Les dades epidemiològiques de Formentera, amb tendència a pujades i baixades sobtades, donada la seva poca població, són ara per ara les pitjors de les Balears, amb una incidència acumulada a 14 dies de 82 casos per 100.000 habitants i una taxa de positivitat del 6,15%.

Un de cada cinc formenterers ja té la pauta completa
Pel que fa a la vaccinació, a Formentera s’han administrat 5.846 dosis (94 més en un dia). A més, hi ha 4.088 persones que han rebut almenys un vaccí, és a dir, un 39,5% del total del col·lectiu diana, que és tota la població major de 16 anys. En el cas de Formentera, agafant de referència el padró de 2020, la població diana estaria formada per 10.350 persones, segons ha informat la conselleria balear de Salut.
D’altra banda, 2.117 persones ja han completat la pauta d’immunització (un 20,5% del total). Salut indica que en aquest grup hi ha les persones que han rebut dues dosis, les que han passat la malaltia (i per tant només els correspon una única dosi) i les que són inoculades amb la monodosi de Janssen.
A Eivissa s’han detectat 5 nous positius i hi ha 144 casos actius, dels quals 137 presenten un quadre lleu. A més, hi ha 7 hospitalitzats (1 menys que ahir), dels quals 6 es troben en planta i 1 a l’UCI. Per últim, segueix havent-hi un professional de la salut que és positiu i segueix en vigilància activa.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES