TOP
Els sis consellers de Sa Unió que han participat en la compareixença.

Sa Unió expulsa Córdoba i l’acusa de fer “xantatge” per obtenir un “sobresou”: “Està arruïnat”

Sa Unió de Formentera ha afirmat en roda de premsa que el president del Consell, Llorenç Córdoba, els ha comunicat “que la seva situació econòmica [personal] era molt delicada: ens va dir, literalment, que estava arruïnat, i que havia estat demanant aquí i a Palma que li trobassin un altre sou per ajudar-lo”. Segons les declaracions de Sa Unió, “la setmana passada, setmana de les polèmiques declaracions, [Córdoba] ho va arribar a demanar a la mateixa presidenta [del Govern balear, Marga] Prohens. Per això, els vuit consellers de Sa Unió entenem que aquestes declaracions sí que es van fer amb la intenció de pressionar a Palma, però no pels interessos de Formentera, no pel bé de la nostra illa, sinó pels seus interessos personals”.

A continuació us oferim íntegrament el contingut de la roda de premsa de Sa Unió.

Un sobresou entre 3.000 i 4.000 euros
El vicepresident insular i líder del PP local, José Manuel Alcaraz, ha afegit que Córdoba li ha demanat a ell mateix un “sobresou mensual d’entre 3.000 i 4.000 euros” i ha xifrat els ingressos anuals actuals del president en uns 80.000 euros, sumant les remuneracions que percep com a cap de l’executiu, diputat, dietes i assignacions com a vocal del Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària de Balears (APB).
Durant la compareixença, s’ha assenyalat que Córdoba comunicà als consellers de PP i Compromís aquesta demanda el passat divendres, durant la celebració de la reunió del president i la resta de l’equip de Govern: “Ens vam quedar en xoc quan ens ho va dir”, han exposat els membres de Sa Unió, que ja en aquell moment li demanaren “en privat” que dimitís. Alcaraz ha agregat que Córdoba “està sol” i que “durant aquests dies ha fet un xantatge a tot un partit i una coalició com mai ho havia vist” i ha lamentat que, en el discurs del president pel dia de la Constitució hagi fet “aquest menyspreu a un dels partits que l’ha posat allà on és”.

Converses amb l’oposició
En la roda de premsa, i en nom de vuit consellers de Sa Unió, s’ha demanat “en públic al president Llorenç Córdoba que presenti les dimissions de president del Consell Insular de Formentera i de diputat al Parlament de les Illes Balears”. A més, la formació ha exposat que avui mateix formalitzarà “l’expulsió de Llorenç Córdoba de la coalició política Sa Unió, i passarà a ser conseller no adscrit”.
D’altra banda, els consellers de l’equip de Govern han indicat que “ahir ja vam comunicar als grups de l’oposició la veritat de tot el que està passant, que el president Córdoba ha creat una cortina de fum mediàtica per treure’n un benefici personal. I que comptam amb ells per fer fora en Llorenç Córdoba de la nostra institució, per recuperar la dignitat del nostre Consell i també per aportar-hi estabilitat”. En aquest sentit, han avançat que confien que el president presenti la seva dimissió abans de dilluns. Si no ho fes, s’han instat a seure per parlar amb GxF i PSOE per valorar l’escenari. Entre les possibles sortides de la crisi, apunta Alcaraz, s’estudien “decisions dràstiques” com presentar una moció de censura. De moment, no s’ha especificat qui podria ser el nou presidenciable en cas que prosperi una moció de censura.
En el cas de l’escó al Parlament, si Córdoba dimitís, Verónica Castelló n’és la primera suplent i Òscar Portas el segon.

Disculpes per haver-se “deixat manipular”
Així mateix, Sa Unió ha demanat “disculpes a tot el poble de Formentera per la imatge que l’equip de Govern ha donat aquesta última setmana. La coalició política de Sa Unió som els culpables de la situació que estam patint, i en som culpables perquè vam ser nosaltres qui vam confiar amb en Llorenç Córdoba per ser la persona encarregada d’encapçalar el nostre projecte de canvi, tant al Consell Insular de Formentera com al Parlament de les Illes Balears. Demanam disculpes per no haver sabut veure fins on podia arribar el president Córdoba. Demanam disculpes per haver set tan ingenus i haver-nos deixat manipular tan fàcilment”. A més, han manifestat que els vuit consellers de Sa Unió “treballam per corregir els errors i crearem un nou equip de Govern que estarà a l’alçada de la nostra illa per portar endavant el projecte de canvi de Sa Unió”.
La compareixença davant dels mitjans de comunicació s’ha portat a terme a la seu de Sa Unió, a Sant Francesc, amb la presència de sis dels consellers de Sa Unió (Javi Serra, Verónica Castelló, José Manuel Alcaraz, Òscar Portas, Cristina Costa i Hugo Martínez), que han disculpat “perquè no són a l’illa” l’absència d’Eva Nieto i Artal Mayans.

A continuació reproduïm íntegrament la nota de premsa de Sa Unió que ha llegit el conseller Òscar Portas en la compareixença davant dels mitjans.  

“Volem començar aquesta roda de premsa demanant disculpes a tot el poble de Formentera per la imatge que l’equip de Govern ha donat aquesta última setmana. La coalició política de Sa Unió som els culpables de la situació que estam patint, i en som culpables perquè vam ser naltros qui vam confiar amb en Llorenç Córdoba per ser la persona encarregada d’encapçalar el nostre projecte de canvi, tant al Consell Insular de Formentera com al Parlament de les Illes Balears. Demanam disculpes per no haver sabut veure fins on podia arribar el president Córdoba. Demanam disculpes per haver set tan ingenus i haver-nos deixat manipular tan fàcilment.
El passat divendres, els 8 consellers de Sa Unió ens vam reunir amb el President per escoltar les seves explicacions, per intentar comprendre què l’havia portat a fer aquelles declaracions, de manera unilateral i sense consens, contra el Govern de les Illes Balears i contra els seus propis companys de Govern d’aquest Consell. El president es va explicar i naltros vam escoltar, però no enteníem res. No hi havia res que pogués justificar els seus actes.
Tot va començar a tenir més sentit quan ens va comunicar que la seva situació econòmica era molt delicada: ens va dir, literalment, que estava arruïnat, i que havia estat demanant aquí i a Palma que li trobassin un altre sou per ajudar-lo. La setmana passada, setmana de les polèmiques declaracions, ho va arribar a demanar a la pròpia presidenta Prohens.
Per això, els 8 consellers de Sa Unió entenem que aquestes declaracions sí es van fer amb la intenció de pressionar a Palma, però no pels interessos de Formentera, no pel bé de la nostra illa, sinó pels seus interessos personals.
Entenem que és una persona que es troba en una situació desesperada, i una persona desesperada acaba actuant de manera desesperada. Ens trobam davant una situació inacceptable, lluny de l’ètica i la moral que li corresponen al president del Consell de Formentera. És per això, que el passat divendres, els 8 consellers de Sa Unió li vam demanar en privat al president Llorenç Córdoba que presentés la seva dimissió. Avui, els vuit consellers de Sa Unió demanam en públic al president Llorenç Córdoba que presenti les dimissions de President del Consell Insular de Formentera i de diputat al Parlament de les Illes Balears.
Davant la gravetat d’aquesta situació, ahir ja vam comunicar als grups de l’oposició la veritat de tot el que està passant, que el president Córdoba ha creat una cortina de fum mediàtica per treure’n un benefici personal. I que comptam amb ells per fer fora en Llorenç Córdoba de la nostra institució, per recuperar la dignitat del nostre Consell i també per aportar-hi estabilitat.
Avui mateix ja presentarem l’expulsió d’en Llorenç Córdoba de la coalició política Sa Unió, i passarà a ser conseller no adscrit.
Per acabar, volem tornar a demanar disculpes per la situació que hem creat. Però també volem dir que aquests 8 consellers treballam per corregir els errors i que crearem un nou equip de Govern que estarà a l’alçada de la nostra illa per portar endavant el projecte de canvi de Sa Unió”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES