TOP
Persones camines per una dels carrers comercials de Sant Francesc. Foto: BM

Formentera: 59 sol·licituds (en comptes de més de 500) per a les ajudes del Govern

Només 59 empreses i autònoms de Formentera han sol·licitat, fins al passat dilluns, les ajudes del Govern balear finançades per l’Estat per pal·liar els efectes de la pandèmia, segons ha informat la conselleria autonòmica de Model Econòmic. La previsió inicial de l’executiu de Francina Armengol era que a Formentera s’hi poguessin acollir uns 300 autònoms, que optarien a ajudes de 3.000 euros, i 224 empreses que podrien rebre uns 4.000 euros.
Aquesta àmplia diferència entre la previsió i el total de sol·licitants no només es registra a Formentera, ja que en l’àmbit autonòmic han set 4.000 les empreses i autònoms que han sol·licitat les ajudes, mentre que la previsió del Govern era que hi hauria unes 30.000 empreses i autònoms susceptibles d’optar-hi.

Canvis per arribar a més afectats
El Govern balear ja ha anunciat canvis en les condicions per accedir a les ajudes, que en el conjunt de la comunitat ascendeixen a 885 milions d’euros. Per començar, des del sector empresarial s’ha reclamat l’ampliació del termini de presentació de sol·licituds, que en un principi acaba el dilluns vinent.
No s’han avançat els detalls de les condicions que es volen modificar per accedir als ajuts, però cal recordar que estan fixades pel Govern central i les comunitats tenen un marge de maniobra limitat, tot i que sí que podrien ampliar els sectors beneficiats. En tot cas, des del Govern s’ha anunciat que les modificacions dels requisits es pactaran amb els agents socials i econòmics a la Mesa de Diàleg Social.
Segons ha recordat aquest matí a Ràdio Illa la presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, un dels obstacles que impedeix a moltes empreses i autònoms accedir a les ajudes és que durant la pandèmia no han contret deutes significatius i han pogut recórrer a fons propis o préstecs no formals de família o persones pròximes.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES