TOP
Infants a la pista de patinatge de Sant Francesc.

El Ple aprova que l’ús del casc sigui obligatori a l’Skate Park

El Ple ordinari del mes de juliol del Consell de Formentera ha aprovat per unanimitat la proposta d’aprovació inicial del nou Reglament del parc de patinatge (Skate Park). La consellera de Joventut, Vanessa Parellada, ha explicat les principals normes que regeixen en aquest equipament on “l’entrada és lliure, els menors dotze anys han d’anar acompanyats, i s’han de complir les normés d’ús i fer servir les pistes de patinatge només amb material adequat, com ara, monopatí, patinet, patins i bicicletes BMX. Així mateix, és obligatori l’ús d’un casc, genolleres i colzeres homologades i es prohibeix patinar sense el calçat adequat, jugar-hi a la pilota, l’entrada d’aliments i envasos de vidre (excepte aigua o begudes isotòniques), fumar en tot el recinte, llençar-hi escombraries ni restes de cap mena, entre altres normes per fer un bon ús de les instal·lacions. Tampoc no és permès asseure’s a la vora del bol, ni al caire de tota la pista ni al seu interior”.
La consellera ha avançat que la pròxima setmana s’instal·larà un cartell de grans dimensions amb un resum i gràfics de les principals normes que s’han de complir perquè tots els usuaris les coneguin de manera fàcil. “Des de l’obertura del parc de patinatge es varen instal·lar uns cartells amb les principals normes, que s’han redactat comptant també amb el suport dels usuaris que han traslladat les seves necessitats i valoracions als responsables del Consell. El proper cartell serà més gran i més visual”, ha assenyalat Parellada.

Manca de cobertura
D’altra banda, també s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de Govern de Gent per Formentera i PSOE, i de l’oposició, una proposta relativa a la reiteració de problemes cobertura de telefonia mòbil que hi ha a la nostra illa per: “Instar les administracions competents i a les companyies a emprendre les accions necessàries i dins les respectives competències per tal de resoldre al més aviat possible la manca de cobertura mòbil de tota l’illa de Formentera”.
Aquesta proposta ha set defensada per la també consellera de Noves Tecnologies, Vanessa Parellada. “A Formentera, on la triple insularitat marca la nostra vida personal, familiar i laboral, les comunicacions i les noves tecnologies resulten imprescindibles per poder accedir a serveis que en altres territoris hi són presents o més propers i, per tant, permet no perdre oportunitats ni competitivitat. Un fet que ha cobrat més importància en el context de la pandèmia”, segons ha argumentat Vanessa Parellada, que ha assegurat que amb el suport de tot el Ple, des de l’àrea de Noves Tecnologies, “tendrem més força per reclamar que la cobertura mòbil sigui de qualitat i arribi a tota l’illa”.

Pla d’aplicació dels llots de l’EDAR
D’altra banda, el Ple ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups polítics, instar la conselleria de Medi Ambient del Govern balear a desenvolupar un pla d’aplicació dels llots de l’EDAR de Formentera, consensuat amb el Consell i que doni compliment a la normativa establerta al Pla Director de Residus no perillosos.
El conseller de Medi Ambient, Antonio J. Sanz, ha assenyalat que “el Consell ha rebut reiterades queixes dels vesins de la Mola per l’aparició de mosques i males olors pels fangs de l’EDAR vessats en aquesta àrea i no hem tengut constància de la comunicació prèvia de l’aplicació dels llots a les terres de Formentera”.
El conseller ha defensat que “la reutilització d’aquest fang és un bon ús per a l’economia circular del residu, i per a la reutilització al sector agrícola, però això no pot suposar una molèstia i problemes per als vesins i la salut pública”.

Altres propostes
El Ple del Consell també ha aprovat per unanimitat tres de les sis propostes de Sa Unió. La primera proposició aprovada ha set relativa a la millora al pàrquing de sa Senieta. El text aprovat insta al Consell de Formentera a millorar i condicionar el ferm d’aquest aparcament, així com revisar la senyalització viària horitzontal i vertical i a reforçar les mesures de vigilància per controlar la capacitat d’aparcament.
La segona proposició de Sa Unió aprovada ha set relativa al Consell Assessor de Dret Civil de les Balears. La moció sol·licita a aquest òrgan, i per extensió al Consell Assessor de Dret Civil propi d’Eivissa i Formentera, un informe on es detalli quines repercussions suposa sobre la Compilació del Dret Civil de les Illes Balears i més en concret, sobre el Llibre III sobre Disposicions aplicables a les Illes d’Eivissa i Formentera, la “Ley 11/2021, de 9 de julio, de medidas de prevención y lucha contra el fraude fiscal, de transposición de la Directiva (UE) 2016/1164, del Consejo, de 12 de julio de 2016, por la que se establecen normas contra las prácticas de elusión fiscal que inciden directamente en el funcionamiento del mercado interior, de modificación de diversas normas tributarias y en materia de regulación del juego” del Govern de l’Estat, a efectes de determinar la seua constitucionalitat i, si de cas, instar a formular pel Govern de les Illes Balear  i/o pel Parlament de les Illes Balears el corresponent recurs d’inconstitucionalitat i, si de cas, el conflicte en defensa de l’autonomia local per aquest Consell Insular.
A més, s’ha aprovat una proposició del grup de l’oposició relativa a la venda ambulant per instar el Consell a millorar l’actual ordenança que regula la venda ambulant per fer-la més efectiva, amb sancions més elevades, a part d’altres modificacions de fons.

Propostes de Sa Unió rebutjades 
En canvi, no ha prosperat la proposició de Sa Unió que sol·licitava una convocatòria extraordinària i urgent de la Junta Local de Seguretat, per abordar “les aglomeracions que es registren a l’illa on no es respecten les mesures anticovid” segons ha explicat la consellera Verónica Castelló. Així mateix ha set rebutjada la proposta de Sa Unió que demanava que s’augmentàs la dotació de contenidors de residus i que se n’afegís un de matèria orgànica. A més, la mateixa moció sol·licitava que s’incrementàs la neteja d’aquests contenidors. Per últim, tampoc ha prosperat una proposta registrada per la via d’urgència que instava al Consell a demanar a l’empresa que reparteix butà a Formentera que millori aquest servei, ja que, segons Sa Unió, els darrers dos mesos s’han produït problemes en el subministrament de butà que han afectat particulars i el sector de la restauració.

Compareixença d’Ana Juan
La vicepresidenta primera i consellera d’Habitatge, Majors, Comerç i Emprenedoria, Ana Juan, ha fet avui la seva compareixença per explicar la feina desenvolupada per les àrees que dirigeix. Juan ha assenyalat que els darrers mesos “hem centrat els nostres esforços a atendre l’emergència sanitària i minimitzar l’impacte que ha tengut en l’economia de les persones més vulnerables, autònoms i empreses, la deriva econòmica d’aquesta pandèmia”.
Ana Juan ha explicat que s’ha treballat a l’àrea d’Emprenedoria per facilitar l’ocupació i formació a persones en situació d’atur; també a l’àrea d’Habitatge, on s’han posat en marxa per primera vegada ajudes al lloguer i que precisament “ja s’ha aprovat la segona convocatòria”. Respecte al Comerç, la consellera ha destacat les campanyes llançades al llarg de tot l’any amb la col·laboració dels comerços de l’illa, així com la bonificació de taxes. Sobre l’àrea de Majors, Juan ha assenyalat que durant el temps que els clubs han estat tancats s’han fet obres de millora i manteniment i s’han començat a instal·lar desfibril·ladors per tenir uns clubs cardiosegurs.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES