TOP
Fragment del cartell de campanya.

Formentera ha generat un 7,8% més de residus aquest juliol que el del 2019

El passat mes de juliol a Formentera es varen recollir un 7,8% més de residus en comparació amb el mateix mes de 2019. En total, es van recollir 1.373 tones enfront de les 1.273 tones de dos anys enrere. Respecte a l’acumulat de 2021, fins al juliol els serveis de neteja de l’empresa concessionària del Consell han recollit 4.559 tones respecte a les 4.791 de fa dos anys. El juliol de 2020 es varen recollir 1.094 tones, un 25,5% menys que enguany.

Reforç en la recollida de migdia i campanya d’inspeccions
El conseller de Medi Ambient, Antonio Jesus Sanz, ha assenyalat que “a causa de l’increment de la generació de residus a l’illa, des del mes de juliol s’ha reforçat la recollida al migdia com a mesura excepcional”. Sanz ha recordat que els residus sòlids urbans, RSU, i assimilables, els que s’han de dipositar al contenidor gris, sols es poden dipositar a partir de les 20 h fins a les 23 h. En aquest sentit, per exemple, el servei de reforç del migdia va recollir només el passat 5 d’agost 8.300 quilos.

Crida al civisme
El Consell, a més, fa una crida al civisme de la població resident, turistes i empresaris per poder fer servir els contenidors com toca i recorda que tots aquells residus que no es poden deixar en cap dels contenidors es poden dur a la Deixalleria de franc. També s’hi poden dipositar els RSU que no es poden deixar durant el dia als contenidors.
L’horari de la instal·lació és de dilluns a dissabte de 9 h a 13.30 h i les tardes de dilluns a divendres de 15.30 h a 17.30 h. També hi ha un servei de recollida d’electrodomèstics i mobles vells al telèfon 900 10 26 56.
Així mateix, des de principi d’any el Consell va activar la campanya informativa ‘Per una illa més neta’ per conscienciar la població i ara s’ha incrementat amb una altra d’inspeccions per garantir l’ús correcte dels contenidors.

Horaris de dipòsit de residus al contenidor
RSU ‘rebuig’ i assimilables: de 20 a 23 h. Fora d’aquest horari és sancionable.
Vidre: de 8 a 23 h. Fora d’aquest horari és sancionable.
Paper, cartó, envasos, roba, etc.: sense horari.

Recollida porta a porta establiments comercials
Temporada alta freqüència diària, de 20 a 04 h.
Temporada baixa, de diumenge a divendres, de 20 a 04 h.
Es Pujols (entre l’1 de juny i el 30 setembre), freqüència diària de 20 a 23 h.

Compartir

PROGRAMES