TOP
Grup de migrants al port de la Savina. Arxiu

Dues arribades més aquest matí, 7 persones rescatades a les penyes de sa Cala

Aquest matí s’ha detectat l’arribada de dues embarcacions més amb un total de 25 persones migrades a bord, segons la Delegació del Govern. No s’ha informat de la seva nacionalitat, però tot fa pensar que, com en els darrers episodis similars, es tractaria d’algerians.

Algunes de les barques arribades en les últimes hores a Formentera, en el port de la Savina.

D’una banda, 14 homes han set interceptats en aparent bon estat de salut en el camí de sa Cala, a la Mola. Set d’ells han hagut de ser rescatats per GREIM (Grups de Rescat Especial d’Intervenció en Muntanya) de la Guàrdia Civil perquè han quedat atrapats en una zona de difícil accés. D’altra banda, a s’Estufador les forces de seguretat han interceptat a un grup d’11 homes més, també en aparent bon estat de salut.

Imatge de les penyes properes a sa Cala, a la Mola.

Fa poques hores, durant la matinada de diumenge, també s’han registrat les arribades de dues embarcacions més, amb 24 homes i una dona. Per tant, des de la mitjanit han recalat a la nostra illa 50 persones i quatre barques. Ahir es detectaren almenys tres embarcacions més, amb 56 ocupants. En el còmput del cap de setmana, la xifra ascendeix a 106 persones, entre elles una dona.
Des del passat diumenge han arribat a l’illa 159 persones. D’ençà que començà l’any s’ha comptabilitzat l’arribada en barca de 312 persones migrants en aigües o territori formenterer.
Aquest matí també s’han interceptat dues embarcacions més a Mallorca, amb 34 persones a bord. Durant el cap de setmana han arribat a aquesta illa 143 persones.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES