TOP
Sanz durant una intervenció al Parlament.

El Parlament aprova sis propostes per Formentera

Quatre propostes de resolució del diputat per Formentera Antonio Jesús Sanz sobre medi ambient, transport, educació i serveis bàsics han set aprovades aquest dimarts a la sessió plenària del Parlament de les Illes Balears.
A aquestes propostes, cal afegir-hi dues més presentades pel Grup Parlamentari Popular (GPP) referents a Formentera i que han estat aprovades per unanimitat.

Treball conjunt, des del diàleg i el consens
Segons Sanz, les propostes afavoriran “la conservació mediambiental, la reducció de la pressió marítima al litoral, el desenvolupament econòmic sostenible i el benestar de la ciutadania de Formentera”. A més, demana que tot el que finalment arribi a ser executat “es treballi juntament, i des del diàleg i el consens, amb les administracions del territori implicades”.
Durant el ple, el diputat per Formentera ha utilitzat el seu dret a pregunta oral adreçant-se al conseller d’Educació Martí March, a qui ha demanat sobre els terminis i pressupost assignat per a l’execució de les obres d’ampliació de l’IES. Marc Ferrer.

Propostes
Les propostes instaven als governs balear i estatal a ordenar i regular el trànsit marítim comercial entre els distints ports de les Illes Balears, per tal de garantir la seguretat operativa del trànsit i la protecció ambiental.
També s’ha demanat desenvolupar un calendari de descarbonització i desmantellament de les centrals tèrmiques amb un horitzó temporal, especialment la Central des Ca Marí, desenvolupar un projecte de regulació de fondejos a tot el litoral formenterer i continuar amb l’ampliació i reforma de les instal·lacions educatives a l’illa de Formentera, duent a terme el projecte d’ampliació i reforma de l’IES Marc Ferrer.

Propostes del GPP referents a Formentera
La primera, aprovada per acord de tots els grups, amb transacció, instava el Govern balear a continuar garantint els recursos necessaris per poder analitzar proves PCR dels ciutadans de Formentera, així com a finalitzar la reactivació del servei d’hemodiàlisi i de la dotació d’una base del 061 durant tot l’any a l’illa.
La segona proposta, aprovada per unanimitat, instava el Govern de les Illes Balears a garantir una barca a primera i darrera hora del dia entre Formentera i Eivissa durant tot l’any, així mateix, instava el Govern balear a aprovar, de forma consensuada amb el sector i els agents econòmics, el reglament de transport marítim.

Compartir

PROGRAMES