TOP
Na Doerte Lebender poc abans de morir (Foto: Artur Rettenberg / Diario de Ibiza)

“Na Doerte va celebrar com el seu regal d’aniversari l’aprovació de la llei de l’eutanàsia”

Fa uns dies, a Eivissa, na Doerte Lebender, alemanya de cinquanta-vuit anys i afectada d’esclerosis múltiple progressiva, moria plàcidament a casa seva després que se li practiqués l’eutanàsia. Els temps avancen, i malgrat que els esdeveniments sovint ens fan ser pessimistes sobre el rumb que pren la nostra societat actual, a voltes hi ha breus incisos que ens reconforten, com el fet que la mort digna ja sigui un dret a l’estat espanyol des d’enguany. Na Doerte va voler deixar testimoni dels seus últims moments, explicar la raó i tota la racionalitat d’aquesta decisió, ella que s’estimava viure, però que no ho volia fer en condicions deshumanitzadores i denigrants. Es va posar en contacte amb el Diario de Ibiza a través del seu lleial amic i cuidador Artur Rettenberg, i el rotatiu degà eivissenc, a través d’un dels seus periodistes de raça, en José Miguel Romero, un autèntic referent per a Ràdio Illa, la va acompanyar en els seus últims dies en aquest món. Fins al final. El resultat, un preciós i revelador reportatge, entregat en fascicles la darrera setmana, que podeu consultar al web del Diario de Ibiza. Avui hem convidat al De far a far a en José Miguel Romero, perquè ens expliqués qui era na Doerte i perquè compartís amb els nostres oients aquesta vivència d’una dona lúcida que va optar per l’eutanàsia, la primera a les Pitiüses.

 

Compartir

PROGRAMES