TOP
L’equip investigador recollirà mostres de la planta a les costes balears. Foto: Soledad Torres

Investigaran el genoma de la Posidònia per protegir-la

L’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (IMEDEA), ha presentat el projecte PosiGenome, que cerca seqüenciar el genoma complet de la Posidònia oceànica mitjançant l’aplicació de tecnologies de seqüenciació modernes, amb l’objectiu d’aconseguir més protecció i conservació de l’espècie.

Entendre millor els processos de la planta
Així, es construirà un genoma de referència d’alta qualitat i precisió que permeti identificar, anotar i estudiar els gens i altres elements funcionals involucrats en diferents mecanismes bàsics de la biologia de la planta. D’aquesta manera, se n’entendran més bé els processos de germinació, floració, fotosíntesi, divisió cel·lular, ramificació i adaptació al medi marí.

Variabilitat genètica
Aquesta recerca permetrà també analitzar i comparar íntegrament la variabilitat genètica de les praderies de la Mediterrània, aportant coneixements nous sobre la seva història evolutiva.
Aquesta iniciativa és vital per identificar si existeixen poblacions de Posidònia oceànica més resistents que altres, quines són les més vulnerables i per entendre com reaccionen les diferents variants davant unes condicions mediambientals determinades. Tot això permetrà implementar plans de conservació específics per a cada zona, així com regenerar les praderies mitjançant la selecció genètica de llavors amb característiques més específiques per a cada regió mediterrània.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES