TOP
Instantània de la presentació. Foto: CIF

La història marítima i pesquera de l’illa amb les Audioguies del Mar de Formentera

Avui s’ha fet la presentació de les Audioguies del Mar de Formentera, una aplicació mòbil que dóna a conèixer la importància mediambiental, els valors naturals i el patrimoni cultural i històric de les zones de xarxa natura 2000 i les reserves marines de Formentera, i cerca conservar aquesta part de la història marítima i pesquera de l’illa.

App
L’app es pot descarregar als dispositius mòbils Android i iOS. Té informació sobre diferents itineraris que transcorren pel patrimoni cultural, natural i marítim- pesquer, georeferenciats en un mapa i il·lustrat amb fotografies històriques, que són, a més, àudio-descrites amb les veus, la memòria i el coneixement de protagonistes locals: pescadors artesanals, dones de la mar, investigadors, naturalistes, etc. Dins del mateix projecte també s’ha realitzat una Audioguia del Mar de Cadis.
L’objectiu, segons ha explicat a la presentació Francisco Sobrado, representant de Soldecocos, és “involucrar la societat local i els visitants en les activitats de promoció i conservació del patrimoni mediambiental i etnogràfic maritimopesquer de Formentera amb la finalitat de reconèixer els valors ecològics, socioculturals i econòmics d’aquest patrimoni i les bones pràctiques ambientals”.
El conseller de Medi Rural, Josep Marí, ha mostrat la seva satisfacció perquè s’hagi pogut desenvolupar aquesta aplicació “tan completa, que va ser una demanda del sector pesquer de l’illa, i que permet fer valdre aquesta part tradicional de la nostra cultura”. L’app està en quatre idiomes, català, castellà, anglès i italià, i es difondrà a través dels canals d’informació turística del Consell perquè aquesta eina arribi també als visitants.

Plaques QR
A la presentació s’han entregat unes plaques amb codis QR que enllacen amb l’app per descarregar-la des del mòbil. Aquestes plaques es posaran en diferents punts de l’illa perquè la ciutadania pugui conèixer l’aplicació. El patró major de la Confraria de pescadors de Formentera, Iván Pérez Marí, ha mostrat la seva satisfacció perquè aquesta iniciativa, que reconeix la feina, tradició i patrimoni del seu sector, hagi tirat endavant.

Documental
El projecte complet pretén desenvolupar un pla de divulgació i sensibilització del patrimoni pesquer i també inclou un vídeo documental, Paisatges i memòries del litoral, protagonitzat per pescadors de Formentera valorant les maneres de vida lligades a la mar, el patrimoni marítim-costaner i els espais marins protegits, amb especial atenció als espais de la Xarxa Natura 2000.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES