TOP
El 25N també es commemora a Formentera.

Balears lidera la taxa de víctimes de violència masclista a l’Estat

Les Illes Balears és la comunitat autònoma amb major taxa de víctimes de violència masclista, amb una mitjana de 94 casos per cada 100.000 dones, molt per sobre de la mitjana estatal, que actualment se situa en 60 casos. Així i tot, aquestes dades presenten un descens des de 2019, quan la taxa era de 109 casos per cada 100.000 habitants en l’arxipèlag.
Quant a denúncies, el 2020 se’n van registrar 5.880 davant de les 6.493 de 2019, cosa que suposa una reducció del 9,4%. Aquesta tendència a la baixa continua també aquest 2021. Fins al 13 d’octubre se n’han presentat 2.721, una baixada que s’atribueix a les restriccions derivades de la pandèmia. D’altra banda, Balears és dins del grup de comunitats amb major percentatge d’ordres i mesures de protecció, concretament el 82% de les sol·licitades, que van ser 1.179 l’any passat.
Des de principi d’any, s’ha de lamentar una víctima mortal a Balears a causa d’aquesta xacra social. Es tractava d’una dona embarassada i mare d’un fill de set anys, assassinats a Sa Pobla. En aquest cas, existien denúncies prèvies.

25N a Formentera
La jornada d’avui es commemora a la nostra illa amb la instal·lació, a les 11 h, d’una taula informativa i una penjada de cartells a la plaça de Sant Francesc, on a partir de les 16 h es farà una concentració i hi haurà lectures realitzades per les dones voluntàries i la lectura del Manifest del 25N. En l’acte hi participarà també l’alumnat del Conservatori de música i Batucada Bloco Colubraria. Espai Dones i el Consell de Formentera han col·laborat en l’organització del cartell d’activitats.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES