TOP
La regulació del fondeig a l’estany és necessària a causa del deteriorament mediambiental causat pel fondeig descontrolat. 7bts

Aprovats els preus dels amarraments a l’estany des Peix

El Ple del Consell, reunit avui en sessió extraordinària, ha aprovat de manera inicial l’Ordenança reguladora dels preus públics del servei d’amarraments a l’estany des Peix. La proposta s’ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern i l’abstenció de l’oposició.
Aquesta ordenança s’ha redactat una volta finalitzat el termini de consulta pública prèvia; i, ara, una vegada aprovada inicialment, s’obrirà un termini de 30 dies hàbils d’exposició pública per presentar a legacions.

Deteriorament mediambiental a causa del fondeig descontrolat
El conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, ha recordat que la regulació del fondeig en aquest indret dins del parc natural de ses Salines “és necessària a causa del deteriorament mediambiental causat pel fondeig descontrolat”. Aquest reglament, segons el conseller, “valora les embarcacions d’ús tradicionals, les de petita eslora, les de menor potència de motor i altres aspectes, com ara l’antiguitat del fondeig. De fet, s’han establert bonificacions per a les embarcacions tradicionals, així com per als usuaris jubilats i les famílies nombroses”.

Votació de l’ordenança. CIF

Bonificacions
Els preus de les embarcacions de petita i mitja eslora, que són la gran majoria dels usuaris de l’estany, fluctuen entre els 50 i 135 euros al mes. Sobre aquests preus públics s’hi ha establert una sèrie de bonificacions als usuaris com ara la bonificació de les persones jubilades amb un 40%, les famílies nombroses amb un 30%, les embarcacions de tipologia tradicional un 15%; així com les embarcacions zero emissions amb un 25%.

Compartir

Comentaris (2)

  • Juan G-F

    “Per illes, el percentatge d’aigua municipal residual que incompleix és el següent: Mallorca (18,6%), Menorca (32,5%), Eivissa (56%) i Formentera (61%).
    Mentre això ocorre l’emissari trencat en la boca que alimenta el Stany D’els Peix destrueix un ecosistema fràgil alimentant una alga invasora (Caulerpa) que mata els peixos y que el projecte voy protegir… es remouen els fons i s’extrauen uns blocs per a col•locar uns altres molt més grans però això si pagats amb l’ecotaxa… les construccions de l’ecotaxa són eco i l’emissari que convertirà l’Stany en la mar menor no és un problema perquè no es pot llogar .
    Soc el primer que desitja veure com desapareixen els vaixells abandonats sense segur, estic d’acord que visualment hi havia una saturació i un ús abusiu de l’estany, però el problema mediambiental és un altre tema diferent. La regulació no havia de ser una prioritat quan hi ha abocaments en l’entrada d’aigua a l’Stany que danyen el seu ecosistema, quan la dessalinitzadora de Ca Marí tira tones de salobre i encara no hi ha un sistema per a reutilitzar l’aigua de pluja dels embornals, el que ocorre és que realitzar la neteja del *Stany genera un efecte visual immediat, és un projecte electoral, genera una sensació que se soluciona un problema perquè és un canvi visual, evident … però els problemes reals no s’atenen amb prioritat perquè no són visuals i això fa que no siguen electoralment útils.

  • Finselsous

    👏🏼👏🏼👏🏼Ho has explicat claríssim Juan!

Deixa una resposta

PROGRAMES