TOP
Stefano Ambroso, avui a Ràdio Illa.

Els pescadors de Formentera i el CSIC s’alien per conservar les gorgònies

Stefano Ambroso, biòleg de l’Institut de Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques (ICM-CSIC) explica a Ràdio Illa la col·laboració amb la Confraria de Pescadors de Formentera que porta a terme en el marc del projecte Rescap. Aquesta iniciativa permet estudiar i conservar les gorgònies que poblen el fons de l’entorn submarí de l’illa, un corall tou que genera “veritables boscos” que són decisius per mantenir la riquesa de la flora i la fauna de les nostres aigües.

Les colònies de gorgònies, que viuen en profunditats a partir dels 10 metres, es troben amenaçades per diversos factors, com l’increment de temperatura de la mar o l’acció de les xarxes de pesca. És sobre aquesta darrera amenaça que treballa Ambroso. El biòleg s’embarca en barques de pesca per recuperar les gorgònies capturades accidentalment amb les xarxes i, una vegada les aferra a una roca marina, les retorna de nou a l’aigua, prop de punta Pedrera.

Una de les gorgònies recuperades per Ambroso.

El projecte Rescap es va posar en marxa fa cinc anys al Parc Natural del Cap de Creus, a Girona, i ara, mitjançant un programa pilot, també ha arribat a Formentera.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES