TOP
Prop de 2.500 persones es beneficiaran d’aquest accés telemàtic. ASEF

L’Àrea de Salut impulsa la gestió electrònica de despeses i tràmits per trasllats

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha posat en marxa una nova campanya de comunicació per donar un impuls a la gestió electrònica del cobrament de les despeses per trasllat de pacients a altres centres hospitalaris de les Illes Balears i la península. Aquesta iniciativa s’emmarca dins de les línies de millora del Pla Estratègic de l’Àrea de Salut 2022-2024.

La campanya, composta de fulls de mà i pòsters amb un codi QR que dirigeix a la seu electrònica del Servei de Salut de les Illes Balears, permetrà millorar i agilitzar la tramitació del reintegrament de despeses per viatge i dietes de les persones que són traslladades a altres hospitals.

Prop de 2.500 persones es beneficiaran d’aquest accés telemàtic. L’any passat van ser 2.558 els usuaris que van necessitar ser traslladats a altres centres sanitaris, 2.365 entre les Illes Balears i 193 a la península. Del total de trasllats a l’arxipèlag Balear, 101 es van produir des de Formentera a Mallorca, una dotzena des de Formentera a Eivissa i 2.252 des d’Eivissa a Mallorca. Quant als desplaçaments de pacients a la península, 8 es van realitzar des de Formentera i 185 des d’Eivissa.

Reducció dels trasllats de pacients i acompanyants d’un 3,4% el 2021 respecte al 2019
El 2019 el nombre de trasllats a altres centres hospitalaris des de les Pitiüses va ser de 9.622 viatges de pacients i els seus acompanyants, xifra que ha minvat un 3,4% el 2021 fins a situar-se en els 9.289 trasllats d’usuaris i acompanyants.

La reducció dels trasllats ha set possible gràcies a l’ampliació de la cartera de serveis de l’Àrea de Salut en els darrers anys, amb la incorporació de la Cirurgia Vascular, la Cirurgia Plàstica, la col·locació de marcapassos, l’Hemodinàmica o la CPRE (Colangiopancreatografia Retrògrada Endoscòpica), intervenció que duu a terme en Servei de Digestiu, la Tomografia Axial Automatitzada i les cistoscòpies d’Urologia a l’Hospital de Formentera, entre altres nous serveis.

D’altra banda, la inversió feta pel Servei de Salut perquè els pacients siguin atesos en unitats i serveis altament especialitzats va aconseguir el 2019 els 970.777 euros i el 2021 es va situar en els 998.610 euros.

Per a la directora gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos, “l’impuls que donem a la gestió electrònica permetrà reduir les esperes i agilitar els tràmits per al reintegrament de les despeses després d’un trasllat”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES