TOP
Moll de Ponent del port de la Savina. APB

Estudi UPC port de la Savina: “Tots els pantalans hauran de ser flotants el 2100”

La pujada de la nivell de la mar a conseqüència del canvi climàtic podrà deixar inoperatives algunes infraestructures portuàries, com molls i pantalans, així com afectar l’estabilitat d’alguns dics per l’arribada de temporals que presentaran un onatge de major envergadura i que es manifestaran de manera més freqüent.

Aquestes són algunes de les conclusions d’un estudi elaborat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i encarregat per l’Autoritat Portuària de Balears (APB) en el qual es presenta un pla d’adaptació al canvi climàtic per als ports d’interès general de Balears, així com la proposta de mesures i sendes d’adaptació per prevenir eventuals riscos.

Aquesta setmana n’hem parlat amb un dels seus autors, Agustín Sánchez-Arcilla, director del Laboratori d’Enginyeria Marítima (LIM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC):

 

Compartir

PROGRAMES