TOP
Barques de l’Escola de Vela, a l’estany des Peix.

S’apropa un temporal de vent amb ratxes de 100 km/h

La borrasca Denise ja ha començat a afectar Formentera i l’AEMET pronostica que la situació s’agreugi a partir d’aquesta nit, quan l’intens temporal amb vents de Ponent (Oest) i Mestral (Nord-oest) desencadenarà ratxes màximes al voltant dels 100 km/h. L’agència de meteorologia ja ha activat l’alerta taronja (risc important) per vent i fenòmens costaners a partir de les 21 h. A la mar, l’AEMET apunta que hi haurà onades de 4 metres, cosa que a partir d’aquesta tarda podria complicar la connectivitat marítima amb Eivissa. El pronòstic assenyala que acompanyant aquests forts vents, podria tornar la pluja, amb acumulacions d’uns 20 litres en una hora, entre les 20 i les 22 h d’avui.
La previsió indica que la situació d’inestabilitat començarà a remetre a partir del matí de dimarts, quan l’AEMET té previst desactivar l’alerta taronja i mantenir la groga (risc), que continuarà al llarg de dimecres, amb previsió de vents de Ponent de 50 a 60 km/h i onades de 3 metres fins a les 15 h. Per a més detalls, a continuació podeu escoltar la previsió del meteoròleg de Ràdio Illa, Pep Vicens.

Mesures de precaució
A casa, es recomana tancar portes i finestres per evitar corrents d’aire que puguin trencar vidres o porticons. Cal assegurar elements com els tendals, persianes i antenes a més de retirar testos, gàbies i qualsevol objecte que pugui caure.
A la carretera, és convenient reduir la velocitat tot el que sigui necessari fins a sentir-nos segurs. Cal ser conscients que un cop de vent pot desviar la nostra trajectòria.

 

 

Compartir

PROGRAMES