TOP
Gonzalo Espí i Tato Monge a Ràdio Illa.

Recuperació de l’hemodiàlisi: “A Eivissa ens deien que seria impossible”

Gonzalo Espí, subdirector de gestió de l’Hospital Formentera, explica a Ràdio Illa la recuperació del servei d’hemodiàlisi per a la nostra illa, que s’ha fet efectiva aquest dilluns. Així, Formentera torna a comptar amb aquest recurs del sistema públic de salut, després que el 2009 es deixés de prestar per manca de demanda. També aporten el seu testimoni els residents a Formentera Carlos Tur, un dels tres usuaris del servei a l’illa, i Tato Monge, qui liderà la reivindicació del retorn de l’hemodiàlisi i abans del seu exitós trasplantament havia de desplaçar-se tres vegades per setmana a Eivissa per rebre el tractament.

El servei restablert a l’Hospital de la nostra illa es troba ubicat en un espai de 50 metres quadrats, i compta amb quatre llocs d’hemodiàlisi i una nova planta d’aigües. En total, el Govern balear ha fet una inversió de prop de 600.000 euros per posar en marxa aquest recurs, dels quals 400.000 euros corresponen a la inversió en la dotació tècnica i la resta a contractació de personal per poder dur-lo a terme.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES