TOP
Entre juliol i agost els inspectors han visitat 81 empreses a Formentera.

99 persones s’han beneficiat del pla de lluita contra la precarietat laboral aquest estiu a Formentera

El Pla de Lluita contra la Precarietat Laboral de les Illes Balears ha permès, en la seva sisena edició, millorar les condicions laborals de 99 persones treballadores de Formentera. Gràcies a l’actuació de 2 inspectors de Treball que durant juliol i agost han desenvolupat la campanya, els afectats han vist els seus contractes temporals convertits a indefinits, les seves jornades ampliades o han estat donats d’alta amb contractes indefinits.

Dels 99 treballadors beneficiats, 73 s’han vist directament beneficiats pels efectes del pla de lluita, mentre que 26 se sumen pels efectes induïts del pla en matèria de parcialitat i temps de treball, factors en els quals la Reforma Laboral no incideix de forma directa i que, per tant, s’han de considerar efectes indirectes del pla.

Entre els mesos de juliol i agost d’aquest any s’han visitat 81 empreses a Formentera. Fruit d’aquestes actuacions s’han revisat 84 contractes parcials, i ha permès l’allargament de 27 contractes a temps parcial que amagaven jornades superiors.

Pel que fa a la temporalitat, s’han revisat 40 contractes, dels quals s’han produït 38 transformacions a contractes indefinits.

Finalment, fruit de l’activitat inspectora s’han tramitat a 8 altes d’afiliació de persones que estaven treballant en economia submergida a la nostra illa.

Control de jornada Illes Balears
Enguany s’ha incidit també en el control de jornada, per la qual cosa s’ha detectat que gairebé 500 persones es trobaven en frau per la seva jornada laboral. Aquesta actuació, de la qual sols es disposa de la dada balear, és el resultat d’investigar 448 empreses al conjunt de les Illes, d’entre les quals s’han resolt 124 amb proposta de sanció, per un import de 113.318 euros, un 20% del total de la proposta de sanció derivada del Pla.

Com a resultat de tota l’activitat inspectora de l’estiu, s’han iniciat 234 expedients sancionadors (més del doble que els 93 expedients de 2019), amb una proposta de multes que ascendeixen a més de 576.000 euros.

Compartir

Comentaris (1)

  • Pedro Galli

    Una vez conocí una frase que decía: “no mires al asesino, mira al muerto”. Creo entender que las cosas suceden por algo. Aquí claramente las empresas se vuelcan a la ilegalidad de contratos. Pero estoy seguro que la mayoría de las empresas de España trabajan parte de su renta “en negro”, y contrata claro está, parte “en negro” también. Serían viables estas empresas si no trabajasen de esa ilegal manera. Miremos al Estado, que es quien provoca la pobreza general y que aparezcan estas prácticas de tercer mundo. Exijamos calidad de administración, riqueza, y que los que trabajan y dan trabajo, no tengan que recurrir a este método. Si no lo hicieran, España cierra en un mes.

Deixa una resposta

PROGRAMES