TOP
Fotografia del llaüt fondejat davant es Pujols.

Professionals de l’estany des Peix: “El conseller de Medi Ambient fondeja el seu llaüt en un mort il·legal dins del Parc Natural”

L’Associació d’Usuaris Professionals de l’estany des Peix ha denunciat en una nota enviada a mitjans que el conseller insular de Medi Ambient, Antoni Tur, “ha fondejat el seu llaüt en un mort de formigó en la badia des Pujols enfront de l’Hotel Rocabella, dins del parc natural”.

Des d’aquesta associació s’afirma que l’embarcació fondeja en un mort il·legal, “ja que imaginem que Costes no li haurà regalat una autorització especial per ser qui és en agraïment a la seva gran tasca a l’estany”.

Assenyalen, a més, que l’esmentat llaüt roman fondejat a menys de 200 metres de la platja i recorden que la llei de Navegació Marítima especifica en l’article 21, d’aturada i fondeig, que “el dret a navegar no inclourà el d’aturar-se o fondejar fora de les zones de serveis dels ports, excepte cas de força major, autorització expressa de l’Administració Marítima o quan es tracti vaixells i embarcacions dedicades exclusivament a l’esbarjo que es detinguin amb tal finalitat a cales o llocs de bany”.

“Fondeig transitori per la impossibilitat de posar el vaixell a varador”
Davant aquesta denúncia de l’Associació d’Usuaris Professionals de l’estany des Peix, Antoni Tur ha explicat els motius d’aquest fondeig. Segons el titular de Medi Ambient, “la impossibilitat de posar el vaixell a varador de forma immediata per part de l’empresa a la qual havia sol·licitat serveis de manteniment, que per volum de treball encara no se n’han pogut fer càrrec, vaig amarrar el vaixell fa 15 dies, i de manera transitòria, en un llast molt antic i en desús col·locat sobre fons arenós a es Pujols”.

Tur assenyala, però, que ha decidit retirar el vaixell. D’altra banda, el conseller lamenta “la persecució d’aquesta associació cap a la meva persona pel fet de ser responsable d’executar el projecte necessari de regulació i preservació de l’estany des Peix. Aquesta associació fa anys que duu a terme activitats irregulars a l’estany i altres zones del parc natural. Amb aquestes acusacions l’únic que pretenen és desacreditar i continuar duent a terme les pràctiques il·legals, a més de danyar, amb la seva competència deslleial, la bona imatge del sector del xàrter nàutic de l’illa”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES