TOP
Turistes caminen pel centre de Sant Francesc, el passat estiu. Foto: JRM

Sa Unió proposa un nou Pla de Màrqueting Turístic consensuat amb el sector i amb la societat de l’illa

Des de Sa Unió es pretén elaborar un nou Pla de Màrqueting Turístic, consensuat amb el sector i amb la societat, perquè administració i sectors implicats treballin en una mateixa direcció. “Volem treballar per a aconseguir un turisme de qualitat, que sigui respectuós amb el medi ambient i que valori l’especificitat del nostre entorn. Que sàpiga apreciar les nostres tradicions, la nostra cultura i el nostre patrimoni. Formentera no pot perdre la seva essència i convertir-se en una destinació turística més en una oferta globalitzada”, ha assenyalat Llorenç Córdoba, candidat al Consell de Formentera i cap de llista al Parlament de les illes Balears.

Impuls del turisme de congressos
A més, en matèria turística des d’aquesta formació es proposa gestionar el flux de turistes, l’ordenació i reglamentació turística per millorar la sostenibilitat i imatge de l’illa; “s’impulsaran activitats esportives, culturals i de serveis per a atreure a visitants en temporada baixa; es milloraran les connexions marítimes amb Formentera en temporada baixa; i s’impulsarà el turisme MICE (d’empreses, congressos, exposicions i incentius) fora de temporada alta”.

Pla de transformació del petit comerç
D’altra banda des de Sa Unió es vol lluitar contra les activitats que suposen una competència deslleial, com l’intrusisme i la venda ambulant il·legal. A més, es vol incentivar i premiar a aquells establiments que obrin més de 6 mesos a l’any, buscant que existeixi oferta complementària durant tot l’any. “En col·laboració amb el Govern Balear crearem un Pla de transformació del petit comerç a càrrec dels fons europeus Next Generation EU per a la innovació, digitalització i eficiència energètica del sector per a la millora de la competitivitat. Volem potenciar la campanya “Compra a Casa” i impulsarem altres noves accions en col·laboració amb les organitzacions empresarials”, ha assenyalat Llorenç Córdoba.

Impuls de l’artesania
Sa Unió també proposa la creació de noves ajudes a artesans amb carta d’artesà i vol impulsar la seva assistència a fires, així com buscar accions de promoció per a fer costat als dissenyadors i productors de moda de l’illa.

Emprenedors i sol industrial
“Formentera necessita una millora en la recepció de la TDT, en la cobertura de telefonia mòbil i la fibra òptica per a captar a possibles visitants que vinguin, fora de la temporada, a desenvolupar la seva labor professional des d’aquí. Finalitzarem el desenvolupament del sòl industrial de l’illa i sol·licitarem al Govern Balear naus industrials a preu taxat per als nostres petits emprenedors”, ha afegit el candidat a president del Consell.

Règim econòmic especial
Segons Sa Unió, “els veïns de l’illa necessiten una baixada de la pressió fiscal que actualment és la més alta de tot l’Estat. Afegit a la pujada dels preus de la bossa d’anar a comprar, de l’habitatge, de l’electricitat, de tots els costos provocats per la doble i la triple insularitat, està provocant una pèrdua de la qualitat de vida, del poder adquisitiu i de la capacitat d’estalvi de les famílies”.

Per això, des d’aquesta formació veuen “necessari i urgent” l’aprovació d’un règim econòmic especial per a Formentera que compensi els costos la doble i triple insularitat. A més, de reduir taxes i impostos, com l’IBI i la taxa d’aigua, i a través del Govern Balear, suprimir l’impost de successions i donacions. Des del Consell, es bonificaran els tributs locals que paguin els comerços que obren tot l’any i als que vulguin pintar o rehabilitar les façanes dels habitatges i dels negocis.

“Exigirem la implantació a l’illa dels serveis de l’Estat que només es troben a Eivissa. A més, treballarem perquè les institucions insulars siguin més transparents i accessibles per a la ciutadania. L’administració ha d’estar al servei dels veïns, per la qual cosa implementarem mesures per simplificar, facilitar i agilitar els tràmits i processos administratius amb els ciutadans i el Consell”, ha conclòs el candidat de Sa Unió.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES