TOP
Miquel Serra i Pep Ferrer, avui a Ràdio Illa.

Taxistes: “S’ha de buscar una solució als punts negres” de la xarxa viària

Pep Ferrer, president de l’Associació Sindical del Taxi a Formentera, i Miquel Serra, un dels taxistes en actiu més veterans de l’illa, que començà a l’ofici l’any 1991, expliquen a Ràdio Illa que aquesta temporada “no es pot dir que hagi set excel·lent, però sí que ha set positiva” i afegeix: “Una temporada inestable, amb puntes [de demanda] sobretot de dia, en hores de platja, però la nit ens ha fallat molt”, una tendència que ja va quedar palesa l’any passat. En aquest sentit, els taxistes han comentat que l’afluència majoritària d’un turisme familiar i amb menys mesura, dels joves, ha configurat aquesta demanda més diürna que nocturna.

Intervencions a la carretera principal
D’altra banda, per millorar la seguretat a la xarxa viària de Formentera, Ferrer aposta per intervenir en “els punts negres” i ha citat: la cruïlla entre el camí del Blue Bar i la carretera, l’stop des Ca Marí, l’accés a Porto-salè des de la via principal i els revolts pròxims a ses Illetes. Tot i que els taxistes han valorat reduir la velocitat màxima en aquests punts o instal·lar-hi lloms d’ase, han assenyalat que cal cercar solucions adequades per a cada cas entre Consell, professionals del volant i tècnics en mobilitat.
Així mateix, des del sector del taxi indiquen que cal abordar l’estat del ferm no només en vies que ja havien protagonitzat queixes anteriorment, com la de cala Saona o punta Prima, sinó en la carretera principal.

Projecte de reforma de la carretera principal.

 

En aquest sentit, han afirmat que cal “un projecte potent” per millorar les condicions de la xarxa viària de Formentera i han apuntat que veuen amb bons ulls la reforma de la carretera principal que contempla el Pla de Mobilitat Sostenible (vegeu imatge). Aquest projecte comprèn la separació amb una mitjancera dels dos carrils de vehicles de motor, per una banda, i dels dos carrils per a bicis per l’altra. Tot i això, Ferrer matisa que caldrà revisar les amplades dels carrils dels cotxes.

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES