TOP
Segons la consellera de Festes, Eva Nieto, es tracta d’un gel artificial que no necessita ni aigua ni electricitat per a la seva fabricació.

Festes de Nadal amb pista de gel ecològic

El Consell ha presentat aquest matí els actes previstos per a aquestes festes nadalenques i en els quals els principals protagonistes seran els més petits de la casa, encara que hi haurà activitats per a tots els públics.

Nadal començarà oficialment el divendres 1 de desembre les 17 h a la plaça de Sant Francesc amb la inauguració del Mininadal, amb l’espectacle d’Anakrónica ‘Ho saps tot del nadal?’. Posteriorment, a les 18 h, es procedirà a l’encesa de la il·luminació nadalenca i mitja hora més tard es farà la inauguració del mercat nadalenc.

Segons ha assenyalat la consellera de Festes, Eva Nieto, “volem que per Nadal hi hagi activitats de tota mena i per a totes les edats: exposicions, concerts o tallers que donin impuls a les nostres tradicions, com és el cas del taller per a aprendre a elaborar la salsa de Nadal”. Unes activitats que no sols es fan pensant en els residents a l’illa, sinó també en aquells que resideixen fora de l’illa per estudis o treball o els que tenen a l’illa la seva segona residència. “Volem que Formentera no sigui un lloc del qual escapar per Nadal, sinó on tornar en aquestes festes”, ha insistit la consellera.

Nieto ha revelat així mateix que, per primera vegada en les festes nadalenques, Formentera comptarà amb una pista de patinatge de gel. “He anat recollint les peticions que em feien els més petits pel carrer i fruit d’això és que, per primera vegada, Formentera comptarà amb una pista de gel en les festes nadalenques. Es tracta d’un gel ecològic artificial que no necessita ni aigua ni electricitat per a la seva fabricació, ni necessita manteniment, i estarà instal·lada prop del Mercat de Nadal”, ha indicat la titular de Festes.

Presentació programa de Festes de Nadal. CIF

 

Quant a la resta de programació per a aquestes festes nadalenques, dissabte, 9 de desembre, a les 18 h, la Sala de Cultura Cinema acollirà l’obra de teatre ‘Grúmic, un somni de tardor’, a càrrec de la companyia La Fornal d’Espectacles. Dos dies més tard, el dilluns 11 de desembre, s’inaugurarà l’exposició Col·lectiva de Nadal a les 19 h a l’Ajuntament Vell.

El dimarts, 12 de desembre, tots els interessats a aprendre a fer salsa de Nadal podran fer-ho al Centre Antoni Tur ‘Gabrielet’ amb el taller que ha organitzat el Consell, les inscripcions del qual es podran realitzar en el correu electrònic coneixpatrimoni@conselldeformentera.cat.

El dimecres, 13 de desembre, la plaça de l’Església de Sant Ferran s’omplirà de nadales amb ‘Cantam nadales’, a càrrec dels alumnes dels col·legis del Pilar, Mestre Lluís Andreu, Sant Ferran i Verge Miraculosa, a més dels alumnes de l’IES Marc Ferrer. Això serà a partir de les 18 h i posteriorment se servirà una xocolatada i coca dolça, tot sense gluten ni lactosa.

El dijous, 14 de desembre, el punt de lectura de Sant Ferran acollirà a les 17 h el ‘Contacontes conta’m el mon’, de la mà de David i Monma. Aquest mateix dia, a les 18 h a l’església de Sant Francesc el Cor infantil de l’escola de Música i Dansa i la Coral Polifònica de Formentera interpretaran el Concert de Nadales. També el mateix dijous 14 i el divendres 15 de desembre el Casal de Joves acollirà, a les 18.30 h, un taller de decoració nadalenca.

El dissabte 16 de desembre els alumnes del col·legi Verge Miraculosa representaran a les 16 h a la Sala de Cultura Cinema el Betlem vivent de Nadal. Aquest mateix dia se celebrarà la nit de concerts amb Morning Drivers, Canallas del guateque i dj Burbaia.

El dimarts 19 i el dimecres 20 de desembre els patges reals visitaran els centres educatius de l’illa. També el dimecres 20 de desembre Papà Noel visitarà la carpa de sa Senieta a les 17.30 h. Durant la visita hi haurà xocolatada i coca dolça sense gluten ni lactosa.

El dijous, 21 de desembre, se celebrarà el Nadal a la plaça a les 18 h en la plaça de Sant Francesc, a càrrec de l’Escola de Música i Dansa. El diumenge, 24 de desembre, l’església de Sant Francesc acollirà la Missa de matines i caramelles de Nadal a mitjanit, cosa que es repetirà el 26 de desembre a les 11 h a l’església de Sant Ferran i a les 17 h a la del Pilar de la Mola.

El diumenge, 31 de desembre, l’envelat de sa Senieta acollirà la celebració de la nit de Cap d’Any amb Tremendos a partir de la una de la matinada, mentre que el 4 de gener, a les 17.30 h, s’oferirà una xocolatada al Casal de Joves. El divendres 5 de gener es procedirà a la tradicional Cavalcada dels Reis Mags.

A més d’aquestes activitats, el dimecres 13 de desembre es procedirà al lliurament de premis del XVII concurs d’Aparadorisme Nadalenc. A més, del 27 de desembre al 4 de gener el mòdul esportiu acollirà el Diverespai, amb inflables i altres activitats per als més petits de la casa.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES