TOP
Una de barca de la migració a s’Estufador. Foto: Jaume Escandell. Arxiu.

Detectada la quarta arribada irregular en 48 hores

Aquesta tarda, a les 17.19 hores patrulles de la Guàrdia Civil i la Policia Local han interceptat 18 persones migrants d’origen magribí, tots homes i en aparent bon estat de salut, segons ha informat la Delegació del Govern. La mateixa font no ha especificat la seva nacionalitat ni el lloc on haurien desembarcat. L’incident ha ocorregut a terra, a la zona de s’Estufador.
Aquesta nova entrada irregular coincideix amb un període de bon temps, en el qual, des de la nit de dijous, s’han detectat a Formentera quatre grups de migrants, amb un total de 47 persones.

Arribades durant 2023
En el còmput general d’aquest 2023, a Formentera s’han registrat a terra o en aigües territorials a 24 grups de la migració irregular. D’aquesta manera, enguany ja s’ha comptabilitzat l’arribada de 333 persones procedents del continent africà.

Protocol
El protocol habitual que aplica la Guàrdia Civil en els casos d’entrades irregulars a Formentera consisteix a traslladar els migrants a Eivissa, on passen un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després queden sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en el cas dels majors d’edat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES