TOP

Formentera i Starlight es fixen l’eclipsi de sol del 2026 com a referència per fomentar el turisme astronòmic

El conseller insular de Turisme, Artal Mayans, ha rebut de mans de la presidenta de Starlight, Antonia Varela, el premi a la certificació autèntica Starlight a l’illa de Formentera.

Instantània de la recepció del premi. CIF

Explotar la certificació
Després del lliurament del premi, Mayans i Varela han parlat de futurs projectes en els quals treballar conjuntament “en l’elaboració de productes destinats a explotar aquesta certificació, la formació de guies, la creació de productes conjunts amb empreses privades, ja sigui rutes mitjançant establiments de punts d’observació o del mateix observatori que tenim previst construir a Formentera en els pròxims anys”.

Eclipsi solar
Així mateix, Mayans ha indicat que tant el Consell com Starlight s’han plantejat com a data de referència el mes d’agost de 2026, quan es produirà un eclipsi solar que es podrà veure especialment a les Balears. “Creim que és una molt bona manera de fomentar aquest tipus de turisme, que és un visitant tipus diferent del que duu venint a l’illa tota la vida, i d’aquesta manera diferenciar-nos i establir-lo com a element desestacionalitzador”, encara que la data en concret de l’eclipsi solar es produeix en plena temporada alta. “No podem decidir les dates dels astres”, ha puntualitzat el titular de Turisme.

Cal recordar que Formentera va ser reconeguda el maig com a destí certificat Starlight per la qualitat dels seus cels i la seva escassa contaminació lumínica.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES