TOP
El ministeri d’habitatge posa com a exemple el model de Vila amb can Escandell.

Madrid es compromet a finançar la construcció d’HPO a Formentera si li cedeixen sòl

La Comissió d’Habitatge del Senat va debatre ahir dilluns mesures per garantir l’accés a l’habitatge a zones tensades, com és el cas de Formentera i Eivissa. La ministra Isabel Rodríguez i la directora general de l’Entitat Pública Empresarial del Sòl (SEPES), van participar en la reunió. A preguntes de Juanjo Ferrer, senador per les Pitiüses i portaveu del seu grup polític a la Comissió, es van comprometre a finançar la construcció d’habitatge protegit a les nostres illes si els ajuntaments els cedeixen sòl.

“PP i Vox es neguen a aplicar la Llei d’Habitatge estatal”
Ferrer va destacar que “l’habitatge és el principal problema que ara mateix tenim a Formentera i Eivissa”, i va posar els exemples dels nombrosos funcionaris que abandonen les illes perquè no troben un lloc on viure. El senador va realitzar diverses preguntes tant a la ministra com a la directora del SEPES i va expressar la seva preocupació perquè el Govern del PP a les Illes Balears es nega a aplicar la Llei d’Habitatge estatal, que preveu posar topalls als preus del lloguer a les zones declarades tensades.
La ministra va admetre que aquesta normativa necessita el suport dels governs autonòmics per limitar els preus dels lloguers, pel que Ferrer va lamentar “que la dreta a les Balears, una volta més, estigui treballant en contra de l’interès general i posi bastons a les rodes a possibles solucions al problema de l’habitatge, com és la limitació dels preus dels lloguers”.

La ciutat d’Eivissa, model a seguir
En contraposició amb aquest model, es va destacar la gestió progressista a la ciutat d’Eivissa, a on el SEPES promou 500 habitatges protegits en els terrenys de Ca n’Escandell cedits pel consistori. En aquest sentit, la directora d’aquest organisme va destacar que és necessari que els ajuntaments de Formentera i Eivissa cedeixin sòl per poder finançar la creació d’HPO, tal com es va fer a Vila.

Fracàs del Decret de Mesures Urgents en Matèria d’Habitatge
Durant la trobada també es va parlar del Decret de Mesures Urgents en Matèria d’Habitatge aprovat pel govern de les Illes Balears, “que ha estat un absolut fracàs, ja que tots els ajuntaments de les Pitiüses han rebutjat adherir-s’hi” va destacar Ferrer.

Constitució sense garanties
D’altra banda, el senador va remarcar que el dret a l’habitatge digne “hauria d’estar garantit per la Constitució, però ara mateix no és així”. També va plantejar altres fórmules, com la possibilitat d’incentivar les cooperatives d’habitatge en cessió d’ús, que permeten construir a preus més assequibles. Finalment, Ferrer va demanar “valentia” a la ministra d’Habitatge per aplicar polítiques que “tinguin un efecte real sobre la gravíssima problemàtica que patim a Formentera i Eivissa”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES