TOP
II Fira d’Ocupació i Emprenedoria de Formentera. Arxiu

La tercera Fira d’Ocupació i Emprenedoria es farà el 10 d’abril

La tercera edició de la Fira d’Ocupació i Emprenedoria se celebrarà el dimecres 10 d’abril i estarà ubicada al jardí de ses Eres i al centre Antoni Tur ‘Gabrielet’.

La finalitat és posar en contacte les persones desocupades i la població en general que visiti la fira buscant oportunitats laborals, amb les diferents empreses i entitats públiques de l’àmbit de l’ocupació i la formació que hi participin. Les empreses disposaran d’un espai per exposar les seves ofertes, rebre els currículums dels candidats i fer-los entrevistes exprés.

Així, la Fira ofereix una plataforma tant a les empreses com a les diferents entitats participants per presentar-se i interactuar amb una audiència àmplia i diversa de persones que busquen ocupació o millorar la seva ocupabilitat mitjançant formació o altres opcions.

Objectius de la fira
• Relacionar les persones desocupades amb el teixit empresarial, amb la finalitat de millorar l’ocupabilitat. A més, es donarà l’oportunitat d’inscriure’s a diverses ofertes en un mateix dia i un mateix espai.
• Exhibir la marca i valors empresarials de les empreses participants.
• Posar en contacte les empreses participants amb els perfils que solen contractar, amb oferta d’oportunitats d’ocupació, pràctiques, etc.
• Informar de la realització de programes especialitzats de formació amb sortides laborals.
• Informar i posar a disposició dels emprenedors i d’altres persones que estiguin interessades a formar-se o a buscar noves sortides professionals els diferents recursos disponibles, tant del Consell Insular com d’altres entitats públiques i privades.
• Donar a conèixer els serveis oferts pels diversos serveis públics de l’àmbit de l’ocupació i la formació ocupacional que tenen incidència a l’illa de Formentera.

“Consolidar la iniciativa”
El president del Consell, Llorenç Córdoba, ha assenyalat que “després de la bona experiència d’anys anteriors – a l’anterior fira hi van participar 8 organismes de l’àmbit de l’ocupació, la formació per a l’ocupació i l’emprenedoria i 15 empreses, i es van realitzar més de 200 entrevistes de feina – volem consolidar una iniciativa que té l’objectiu de posar en contacte empreses i treballadors, a més d’apropar i impulsar la formació ocupacional tant dels joves que arriben al mercat laboral com dels demandats de feina”.

Córdoba ha destacat la importància d’aquest tipus d’activitat, “que aglutina molts dels objectius necessaris per a la millora de l’ocupació i formació a Formentera”.

En passades edicions es van dur a terme enquestes de satisfacció via telemàtica als participants, on més del 80% estava satisfet amb el resultat fira i va mostrar l’interès a participar en pròximes edicions. De fet, la majoria dels participants repeteixen enguany. Fins ara, la Fira compta amb quinze empreses inscrites i nou entitats de l’àmbit de l’ocupació, la formació per a l’ocupació o l’emprenedoria que hi participen.

Al web formenteraimpulsa.cat, a l’apartat dedicat a la III Fira d’Ocupació i Emprenedoria de Formentera, s’inclou un llistat amb les empreses que participen en la III Fira amb les ofertes que presenten junt amb les ofertes d’ocupació que presenten, i també, s’ha penjat un formulari per emplenar mitjançant el qual els candidats poden enviar els seus currículums a les diferents empreses, indicant els llocs als quals opten:

Programa d’activitats
9.30 h Inauguració i inici de la Fira
10 h Taller SOIB: Coneix el Soib, a càrrec de Laura Pérez Coll, tècnica d’ocupació i mercat de treball del SOIB a Formentera.
11 h Xerrada IDI: Presentació dels serveis de l’IDI i l’emprèn, a càrrec de Pere Jiménez Creis, cap de servei de l’IDI.
11.40 h Pausa
12.15 h Taller de l’Aula d’Emprenedoria de l’IES Marc Ferrer: La intel·ligència artificial generativa en el procés de cerca d’ocupació, a càrrec de Carmen Moles, coordinadora de l’Aula d’Emprenedoria i professora d’Administració i Direcció d’Empreses.
13.15 h Taller IDI: Com crear un model de negoci amb CANVAS, a càrrec de Pere Jiménez Creis, cap de servei de l’IDI.
14.15 h Taller IDI: Estratègia de l’oceà blau o com fer irrellevant a la competència, a càrrec de Pere Jiménez Creis, cap de servei de l’IDI.

Aquesta iniciativa vol continuar essent una oportunitat per compartir experiències d’emprenedoria local, així com consolidar un espai de referència per als professionals que cerquen o volen canviar de feina i per a les empreses que cerquen candidats.

Organització
La III Fira s’organitza conjuntament amb l’IES Marc Ferrer, a través de l’Aula d’emprenedoria i de l’Escola d’Hoteleria i Turisme, i el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB), amb la col·laboració de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), la Cambra de Comerç d’Eivissa i Formentera, la Petita i Mitjana Empresa de Formentera (PIMEF) i la participació d’empreses de l’illa i d’entitats públiques de l’àmbit de l’ocupació i la formació per a l’ocupació i formació, entre d’altres, com són el POAP, IQPIB, EOI, DOIP/FUEIB, Europa-Jove, i també la presència dels cossos de Policia Local i els Bombers del Consell.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES